czyli chyba schuberth najlepiej wypada w rankingach?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki kask
Zwiń
X
-
podepnę się pod temat.Ja natomiast nabyłem okazyjnie bo za 200zł nowy kask LAZER VERTIGO DRAGON od jegomościa z Katowic który miał sporo sprzętu ponoć pochodzącego ze zlicytowanych przedmiotów inkasacji komorniczej sklepów z Francji.Jeszcze nawet nie miałem okazji w nim pojeździć bo moto zdechnięte. Jeśli ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat marki a nawet modelu to byłbym wdzięczny.
Komentarz
-
peyter,daj na priva namiary na gościa,jak byłoby aktualne,to bym podszedł i zobaczył co ma ładnegoZamieszczone przez peyter Zobacz postapodepnę się pod temat.Ja natomiast nabyłem okazyjnie bo za 200zł nowy kask LAZER VERTIGO DRAGON od jegomościa z Katowic który miał sporo sprzętu ponoć pochodzącego ze zlicytowanych przedmiotów inkasacji komorniczej sklepów z Francji.Jeszcze nawet nie miałem okazji w nim pojeździć bo moto zdechnięte. Jeśli ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat marki a nawet modelu to byłbym wdzięczny.
Komentarz
-
Dobry, popularny integral Lazera. Wart dużo więcej niż 2stówki. Powinieneś być zadowolony.Zamieszczone przez peyter Zobacz postapodepnę się pod temat.Ja natomiast nabyłem okazyjnie bo za 200zł nowy kask LAZER VERTIGO DRAGON od jegomościa z Katowic który miał sporo sprzętu ponoć pochodzącego ze zlicytowanych przedmiotów inkasacji komorniczej sklepów z Francji.Jeszcze nawet nie miałem okazji w nim pojeździć bo moto zdechnięte. Jeśli ktoś mógłby sie wypowiedzieć na temat marki a nawet modelu to byłbym wdzięczny....prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Zaznaczam, że opinie zbierałem w necie przez pół roku przed zakupem kasku. Zatem są to opinie RÓŻNYCH użytkowników. Moje doświadczenia są skromne i mogę jedynie coś powiedzieć o kaskach: Box FX1, Lazer Granville, Nolan N103, a ostatnio - Schuberth (na razie jeszcze brak wrażeń z jazdy)Zamieszczone przez janas Zobacz postaczyli chyba schuberth najlepiej wypada w rankingach?
Janas - co do Schubertha - PRZYMIERZ!!! a potem kupuj. Mnie C2 nie leżał, ugniatał w potylicę i wku...ł mnie tym, że zahaczał o nos i szczękę przy zamykaniu. Mierzyłem kilka różnych egzemplarzy. Niby to ta sama skorupa co Concept - ale Concept u mnie już jest OK, lepiej wykończony w środku (!), nigdzie nie zahacza i nie gniecie. Różnica w cenie żadna - jakieś 50-70PLN. Z kolei C3 poza wyglądem nie oferuje nic więcej niż C2 i Concept oraz także ugniatał mnie w tył głowy. Shoei odpadł w przedbiegach ze względu na brak akcesoriów, cenę tudzież przestarzałe rozwiązania.
tu masz link do obserwacji jakiegoś koleżki: http://www.neo.mystik.alfatel.pl/dlaczegonieshoei.htm...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Mam takie małe pytanie odnośnie zakupu kasku , ponieważ kaski o których rozmawiacie są poza moim zasięgiem finansowym , więc wpadłem na genialny pomysł zakupu używanego , bo chyba lepszy dobry używany niż nowy ale pokroju Tigera z allegro.pl
. I tu moje pytanie na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie takiego kaski i czy kupno używanego kasku jest dobrym rozwiązaniem ?
Pozdr. Andrzej.
Komentarz
-
Ja kupiłem używany przez niby rok, ale okazał się nałożony tylko kilka razy. Kupiłem kiedy szczekowce były w Polsce nowością. Ktoś kiedys jakis znajomy znajomego tez kupił używkę i był bardzo zadowolony. Także jak znajdziesz w super stanie, nie wygnieciony, mało jeżdzony, nie po wypadku to uważam że warto, jednak najbardziej warto nowy
A, i nikoniecznie ktos musi mieć łupież, łojotok, mógł też prać wyściółkę i jeździc w kominiarce.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
jeszcze raz link: http://xtzclub.pl/pub/zest_kaski.pdfZamieszczone przez ANDERE Zobacz postaCo prawda łojotok niezbyt zbyt zachęcający , ale raczej poszukuję używki , Tylko jest mały dylemat bo ja za bardzo nie orientuję się w kasakach więc może mi ktoś polecić jakiś producentów kasków żebym chodząc po komisach itp. wiedział czy dany kask jest warty uwagi
.
szczerze? - kask to trochę osobista rzecz, ale kupić lekką używkę okazyjnie - warto. Np. ja miałem (może jeszcze będzie) Lazera Granville po jakichś 500km używania w cenie Tigera z allegro......prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
No tak przy wiekszych predkosciach na trasie szumi... Ale wyglad ma zajebistyZamieszczone przez janas Zobacz postaTrocin,ale Airoh S4 chyba troche glosny jest.
Enduro nie klęka
R 1100 GS '99 - limonka
Pajero 3.2 DiD '03
Komentarz
-
Siwy
Komentarz