maly update do kasku UVEXa GT 370. kupilem z promocji w louis.de... i chce sprzedac czym predzej. zamiast 1500g wazy 1900. dzyndzel do obslugi blendy jest przyczyna sporych szumow przy prawym uchu. a z otwarta przylbica nie da sie jechac wiecej niz 30 km/h, bo gwizdze niemilosiernie. takze - nie polecam nikomu.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki kask
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez warm Zobacz postawłasnie zamawiam u Angoli kask Nitro F-347 - jak by ktos był zainteresowany może jak by sie kupiło parę sztuk było by taniej
jak coś to na pw
warmik
W zeszłym roku na forum afrykanerów było robione zamówienie zbiorcze na ten kask - był do kupienie za 400 pln + wysyłka
Jak na dziś kształtuje się cena?
dla zainteresowanych podaje link
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2785
Komentarz
-
Przed dwoma godzinami robiłem przymiarkę Caberga Kondy. Kask nie za ciężki, wykończenie ok, ale na moje oko strasznie lichy, wydaje sie, że kiedy by spadł na ziemię to by się rozbił. W dodatku producent zapomniał chyba o wygłuszeniu.
Ostatnio na głowie miałem HJC FS Max i IS Max. Nie podpadły mi do gustu, gdyż miały ogromnie dużą przestrzeń pomiędzy brodą kasku a moja brodą (dodatkowe wypełnienie jakieś takie małe jest). Moim zdaniem zbyt mocno odsłaniają tylną część głowy. A i w dodatku szyba jest duża, widać prawie całą twarz. Może się nie znam, ale połączenie szyby i szczęki w jednym z górnych rogów jest nieszczelne.. i to w każdym z kasków.
Teraz kolej na Airoha SV55 Sport--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postatroche poczytałem i to topowa marka w Kandzie i USA,
często-gęsto potencjalni nabywcy z DemoLudów zachwycają się towarem co zza oceanu przyjedzie, tylko dlatego że jest "taki ladny, amierykanski"
Więc trzeba uważnie filtrować opinie, bo poza tym że komuś "zajebiście leży i w ogóle" z większości ocen nic nie wynika.
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaa nie jakieś chińczyki jak to ktoś sugerował...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Caberga odradzam.. mam Caberg Justissimo i nie mogę się pozbyć wrażenia, że ktoś zapomniał tutaj o dobrej wentylacji i porządnym wyciszeniu. Może po prostu nie pasuje na mój łeb ;-). A co do solidności to tylko takie wrażenie.. daje radę. W każdym razie w tej cenie można znaleźć coś lepszego.
Komentarz
-
Zamieszczone przez cochise Zobacz postaNoo, taka topowa jak i Caberg topowy w Europie. Trochę za dużo powiedziane;
często-gęsto potencjalni nabywcy z DemoLudów zachwycają się towarem co zza oceanu przyjedzie, tylko dlatego że jest "taki ladny, amierykanski"
Więc trzeba uważnie filtrować opinie, bo poza tym że komuś "zajebiście leży i w ogóle" z większości ocen nic nie wynika.
To koreańska marka. W asortymencie mają gówno za 20 dolców i dość dobry sprzęt za 200.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Przeglądając strone Airoh'a natrafiłem na kask CEZANNEE XR. Szczękowiec z ciekawymi rozwiązaniami i dizajnem....nawet jest w kolorze białym (bo taki chce kupić).
Ma ktoś jakieś informacje nt. tego kasku? Interesują mnie bardziej te opinie od użytkownika kasku niż zasłyszane slogany lub coś w stylu mojego szwagra ciotecznego brata kumpel to ma...
PozdrawiamDłubie bo lubie
Komentarz
-
Dlaczego?! Ja się na niego napaliłem jako następce PR2000
Kilka dni siedziałem nad kaskami i wyszukiwałem opinie. Warto kupić kask za 1000 zł i wyżej, wtedy będzie gwarancja jakości. A poniżej tej kwoty? Najsensowniejszym rozwiązaniem wg. użytkowników jest SV55S.
Pewnie głośność Tobie przeszkadzała? Jeśli tak, to trzeba się z nią pogodzić - to wada tańszych szczekowców, i tego się nie ominie (chyba, ze jeździ się w zatyczkach).
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Nie chodzi o głośność - fakt, ta jest masakryczna w przypadku tego kasku, ale odkąd mam szybę turystyczną + deflektor (darkojak) jest cisza jak makiem zasiałChodzi o rozmiarówkę i wygodę. Może i mam duży baniak, ale pożyczyłem kiedyś Nolana N43 od kumpla, rozmiar L i był cud miód i zdejmować mi się go nie chciało po 3 godzinach latania (wg centymetrów powinienem mieć właśnie L), a SVkę mam XL i nie dość że jest ciasna, to w dodatku mogę brodą szczęki dotknąć. Na deszczu niestety kask lubi przeciekać, co też przeszkadza, bo kapie akurat przez środek i ścieka po szybce (kombinowałem i nie udało mi się tego pozbyć). Oczywiście koniecznie trzeba dokupić AntiFoga, bo bez tego non stop szybka musi być uchylona, bo paruje jak szalona. Kolejna sprawa - co chwilę trzeba sprawdzać czy się zawias szczęki nie odkręcił - jakoś niespecjalnie to przemyślano, bo co najmniej raz na miesiąc trzeba zdjąć szybkę i dokręcić śrubkę.
Z niewygodą próbowałem walczyć ugniatając tą twardą piankę wewnątrz i trochę pomogło (dzięki temu jakoś wytrzymałem 2h za jednym zamachem), ale nadal jest daleko od pojęcia "wygodnie", bo w pewnych miejscach ucisk na czaszkę tworzy coś jakby odleżyny i aż pali z bólu. Poza tym bardzo szybko urwał się pasek z rzepem, który swoją drogą jest za krótki. Na zdjęciach SV-55S występuje zawsze z podbródkiem żeby nie podwiewało, ale faktycznie to go w komplecie nigdy nie ma, a akcesoryjnie kosztuje chyba 100 czy 150zł (nie pamiętam dokładnie) i nie wyobrażam sobie otwierania szczęki z takim utrudnieniem (i tak łatwo nie jest przez ciasnotę). Ogólnie nie polecam i tyle. Lepiej trochę dołożyć i mieć kask, który nie wymusza nieprzewidzianych przystanków. Jak do ceny SV-55s dodać cenę podbródka i antifoga (dobrego), to się robi kwota nie do przyjęcia.
Sobie pomyślę, że za niecały tysiak mogłem mieć Scorpiona EXO 900A teraz to kombinuję kasę na inny kask, bo z tym chcę jak najszybciej skończyć przygodę
Komentarz
Komentarz