Butki fajne, cena wysoka ale za jakość się płaci i wcale nie są jakieś potężne, "będzie pan zadowolony" do takiej jazdy jaką opisujesz będą w sam raz. Goretex w butach to wielki plus sam zobaczysz, rewelacja stopy nie pocą się nadmiernie i są wodoszczelne. Żeby nie było butów nie znam ale SIDI to pierwsza liga więc lipa to nie jest.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie buty- opinie
Zwiń
X
-
Sidi canyon są też fajne. Wydają się dużo lżejsze, więc nad nimi też pomyślę.
Znalazłem takiego ciekawe porównanie tych butów http://www.youtube.com/watch?v=xp8Pl7Wrws4
Komentarz
-
Wróciłem dzisiaj z Defendera z Sidi AdventureOglądałem jeszcze kilka, ale te najbardziej mi się spodobały. I co najważniejsze - wyglądają na niezłe dyby na zdjęciach, a w rzeczywistości nie są takie wielkie, a i zasuwa się w nich podobnie jak w trekkingówkach. Spodziewałem się kawałka cegły u nogi z blokadą kostki, a tu zawiasu w zasadzie nie czuć i podeszwy są całkiem miękkie. Pochodziłem w domu około godzinki i żadnego dyskomfortu nie czuć. Przed chwilą wróciłem z delikatnej przejażdżki i też spoko. Z pierwszego wrażenia polecam, a jak minie trochę czasu to będę wiedział więcej
PS Dzięki za porady.
Komentarz
-
po długich i bezowocnych poszukiwaniach okraszonych wieloma wtopami w końcu mam buty pasujące pod każdym względem. Są to butki firmy FORMA model Terrain HPC Cross Boot. I niech nie zmyli ich wygląd i fraza Cross w nazwie. Łączą zalety w miarę lekkich butów wysokich na klamry z wygodą i możliwościami butów turystycznych. Mają fenomenalną podeszwę o bieżniku jak w butach do pieszej turystyki górskiej, wysoka cholewka świetnie chroni podudzie, klamry mają odpowiednią regulację, posiadają też ochronę kostki i wzmocnienia na śródstopiu, ściągacz na górze zapobiega zasyfieniu np błotem wnętrza buta i w ogóle są lekkie i bardzo dobrze leżą na nodze. Ja mam stopę dość wąską o niskim podbiciu i jest idealnie.
Komentarz
-
buty dają radę w dużym deszczu. Są ze skóry ale po zakupie pokryłem impregnatem, a membrana zdała egzamin. Ulewa z przed kilku dni w Łdz i buty w środku suche jak pieprz. poza tym da się w nich spędzić cały dzień a pewnie i więcej, bo fenomenalnie oddają parę wodną na zewnątrz i stópki suche.
Komentarz
-
Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum, ale chciałem dorzucić swoją opinię na temat obuwia w którym aktualnie jeżdżę. Nie zdecydowałem się na buty "stricte motocyklowe". Wybrałem obuwie YDS Control (http://5775.pl/obuwie/83-yds-control.html), przed zakupem poczytałem trochę o tych butach i poszukałem opinii w internecie i same pozytywy. Marka YDS jest popularna w Anglii i ogólnie mało znana w Polsce, znalazłem ją tylko w ofercie sklepu www.5775.pl. Co do samych butów to idealnie spełniają moje oczekiwania, są lekkie, nie przemakają (tylko na wszelki wypadek trzeba je zaimpregnować), kostka jest dodatkowo chroniona, bardzo dobrze odprowadzają wilgoć i co ważne mają świetną podeszwę, na tyle twardą by chronić i amortyzować i na tyle elastyczną, że zapewnia doskonałe czucie pod stopą. Mogę śmiało polecić.
P.S
Powinienem jeszcze dodać, że nie przypadkowo zdecydowałem się na ten typ butów, ponieważ poprzednio miałem przez wiele lat Haix Airpower X21 High, także kupiłem w sklepie 5775.pl http://5775.pl/obuwie/24-airpower-x21-high.html.
Komentarz
-
Jeśli chodzi o to żeby podczas przejazdu przez kałużę mieć suche skarpetki to i bundeswery za 200 się nadadzą z zapasem zamiast tych haixow.
Ale jeśli ma to chronić kulasy przed tym żeby sobie nie połamać nóg i nie oglądać śrubek w kościach na rentgenie w wolnym czasie na zwolnieniu to są od tego buty z zawiasem przystosowane do swoich celów.
Zależy gdzie się w tym wybierasz. Bo na pniaki w lesie haixy za 600 wiele nie pomogą, a na zwykle prykanie są i tańsze.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wirex Zobacz postaWitam wszystkich,
Jestem nowy na forum, ale chciałem dorzucić swoją opinię na temat obuwia w którym aktualnie jeżdżę. Nie zdecydowałem się na buty "stricte motocyklowe". Wybrałem obuwie YDS Control (http://5775.pl/obuwie/83-yds-control.html), przed zakupem poczytałem trochę o tych butach i poszukałem opinii w internecie i same pozytywy. Marka YDS jest popularna w Anglii i ogólnie mało znana w Polsce, znalazłem ją tylko w ofercie sklepu www.5775.pl. Co do samych butów to idealnie spełniają moje oczekiwania, są lekkie, nie przemakają (tylko na wszelki wypadek trzeba je zaimpregnować), kostka jest dodatkowo chroniona, bardzo dobrze odprowadzają wilgoć i co ważne mają świetną podeszwę, na tyle twardą by chronić i amortyzować i na tyle elastyczną, że zapewnia doskonałe czucie pod stopą. Mogę śmiało polecić.
P.S
Powinienem jeszcze dodać, że nie przypadkowo zdecydowałem się na ten typ butów, ponieważ poprzednio miałem przez wiele lat Haix Airpower X21 High, także kupiłem w sklepie 5775.pl http://5775.pl/obuwie/24-airpower-x21-high.html.
mi za bardzo szkoda zdrowia i nóg na takie obuwie.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaPrzecież to zwykłe wojskowe kalosze,
mi za bardzo szkoda zdrowia i nóg na takie obuwie.„To mój motocykl. Jest takich wiele, ale ten jest mój. Mój motocykl to mój najlepszy przyjaciel – Jest moim życiem. Muszę nad nim panować tak, jak panuję nad moim życiem. Beze mnie mój motocykl jest niczym, ale i ja bez motocykla jestem niczym….”
Komentarz
Komentarz