No i doopa z tym NOXem. Zamówiłem XL (niby 61-62) i odesłałem, bo za ciasny. Dziś przyszedł XXL. Jeszcze bardziej ciasny niż XL. Schuberta mam 58-59.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Kask enduro z szybą
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postano to niezła lipa. Jest jeszcze ROCC, bliźniaczy do NOXa, ciekawe czy tak samo wypada z rozmiarówką
Ale może moja odczucia zostały wypaczone bo chwilę wcześniej przymierzałem kask Arai X4 Tour i poczułem co to znaczy komfortBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
A ja- zakupiłem NOX-a i nosi się fajnie nawet troszkę pojeździłem w ostatni week, mogłem go przymierzyć w rozmiarze XL bo ma go Łojek i był ciut przyciasny więc znalazłem na Allegro w rozmiarze XXL i jest akurat ale fakt że rozmiarówkę ma dziwną. Nolan w rozmiarze L jest akurat a NOX dopiero w XXL pasował. Chciało by się coś droższego, czatowałem na AGV AX-8 Dual skorupa z włókien węglowych, szklanych i kevlaru, leciutki, na koniec 2011 i w początku 2012 można go było kupić za troszkę ponad 700 zł ale teraz handlowcy nie zrobili już promocji ceny stało w okolicach 1400zł. A że są w tej chwili pilniejsze wydatki to zdecydowałem się na NOX-a w dodatku okazyjnie trafiłem za 330 zł.Ostatnio edytowany przez robkri; 269.
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaA ja- zakupiłem NOX-a i nosi się fajnie nawet troszkę pojeździłem w ostatni week, mogłem go przymierzyć w rozmiarze XL bo ma go Łojek i był ciut przyciasny więc znalazłem na Allegro w rozmiarze XXL i jest akurat ale fakt że rozmiarówkę ma dziwną. Nolan w rozmiarze L jest akurat a NOX dopiero w XXL pasował. Chciało by się coś droższego, czatowałem na AGV AX-8 Dual skorupa z włókien węglowych, szklanych i kevlaru, leciutki, na koniec 2011 i w początku 2012 można go było kupić za troszkę ponad 700 zł ale teraz handlowcy nie zrobili już promocji ceny stało w okolicach 1400zł. A że są w tej chwili pilniejsze wydatki to zdecydowałem się na NOX-a w dodatku okazyjnie trafiłem za 330 zł.
Komentarz
-
Gogli nie próbowałem założyć ale z ciekawości wieczorem spróbuję to napiszę czy da się, ani wizjer ani blenda na pewno nie zniekształcają obrazu, nie mogę niestety powiedzieć nic na temat zachowania przy wyższych prędkościach bo więcej niż 90 nie jechałem z racji zimna ale do tej prędkości było ok, może Łojek powiedział by więcej bo jeździ w nim już od początku jesieni.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaGogle da się założyć bez demontażu wizjera? No i sam wizjer i blenda - zniekształca obraz, czy wszystko ok? Do kasków ROCC (markowane przez BUSE, ale na moje oko w 100% to samo co NOX) bez problemu dostępne są w niskich cenach części zamienne typu wizjer, czy daszek, a to dość ważne.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postaArai X4 jest niekomfortowy dla kieszeni Ale fakt, jak już wydawać, to nie na gówno. Ja już wtopiłem w zachwalanego airocha SV55, drugi raz błędu nie popełnię. Lepiej od razu wydać 500zł więcej i być zadowolony na lata, niż po dwóch sezonach te 500zł wyrzucić w błoto.
Wszystko poniżej zachowuje się prawie tak samo, i nie użył bym tu słowa źle, po prostu poprawnie.
Komentarz
Komentarz