Zamieszczone przez cochise
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Co preferujesz? Membranę czy kombinezon p.deszcz?
Zwiń
X
-
Siwy -
Siwy -
Przez to u mnie zawsze w kufrze jeżdżą worki na śmieciZamieszczone przez Siwy Zobacz postaInny sposób ochrony p.deszczowej. Od wewnątrz.
Jak jest spora ulewa to zakładam je na nogi ale i tak po pewnym czasie jest mokro :/
BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD
Ja tu tylko sprzątam
Komentarz
-
Ale kombinujecie
Ja kupiłem w dziale ogrodniczym (chyba Leroy Merlin) komplet przeciwdeszczowy spodnie+kurtała za 27zł. Do tego na alledrogo zestaw OP1 płaszcz (przyda się w domu), wodery i rękawice całkiem wygodne za 12zł. Wodery z takiego zestawu są na prawdę bardzo solidne. Musiałem je jedynie skrócić, bo były ponad kolana. Z takim zestawem jechałem w deszczu i chwilowych ulewach jakieś 5h i można powiedzieć, że wyszedłem z tego suchy. Jedynie przy bocznych podmuchach deszczu nalało mi się przez okolice szyi. Reszta sucha. Pomijam oczywiście efekt "parówki" - jazda w takim nieoddychającym ubranku na dłuższą metę to nic przyjemnego, szczególnie gdy jest ciepło.
Komentarz
-
Ja osobiscie polecam ciuchy z membrana Sympatex lub Goretex, obie membrany spelniaja swoje zadanie doskonale, wiadomo ze w upalne dni przy wzmozonym wysilku czlowiek musi sie spocic i jest to nieuniknione ale porownujac odziez tekstylna bez membrany i z membranam latem to roznica polega na tym ze np w kurtce dobrej marki stojac i nie biegajac
w upalny dzien nie spocimy jak w zwyklej kurtce (wiele zalezy od danego czlowieka i jego potliwosci) ale z czystym sumieniem i bazujac na wlasnym doswiadczeniu moge stwierdzic ze te dwie membrany dzialaja. Oczywiscie zadna z nich nie przemaka w deszczu. W chlodne dni jezdzi sie ze wszystkimi podpinkami a w cieple dni mozna wypiac ocieplajace podpinki a membrane nadal zostawic.
pozdrawiam OrzechKaski, odzież, narzędzia, materiały eksploatacyjne, profesjonalna obsługa
www.moto-akcesoria.pl
...dla ludzi z pasją
Komentarz
-
Nie mówię o całym kompletnym zestawie OP1. Wziąłem z niego jedynie rękawice i wodery. Całość mieści mi się w małym rulonie. Najwięcej zajmują właśnie ochraniacze butów, ale wydają się nie do zdarcia, więc te kilka cm można odżałować. Wygląda to tak jak poniżejZamieszczone przez Beniamin Zobacz postaZestaw OP-1 budzi we mnie raczej nie miłe wspomnienia z wojskowych szkoleń p.chemicznych. Jest to ta mniejsza wada, druga to waga i objętość całego kondominium, w/g mnie dyskryminująca ubranko z użytku w dalszej turystyce.

Z reguły ląduje w kufrze i mieści się ułożony z boku po krótszej krawędzi, ale na powyższym zdjęciu kufer miałem załadowany jajkami, cebulą i fasolą, którą usilnie w mega ilościach próbowała mnie obdarować babcia, którą odwiedziłem podczas weekendowej tułaczki
Po kilku glebach była tam już tylko jajecznica
Ostatnio edytowany przez ArturS; 427.
Komentarz
-
Link proszęZamieszczone przez szynszyll Zobacz postaja uzywam wojskowych ciuchow francuskich podlepionych gore. kosztowalo to grosze a juz 4 rok sie sprawdza. na allegro do nabycia.
Jak tego szukać na alledrogo, bo coś mi nie wychodzi.
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Łojek; 396.Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
Wpierw odpowiedz sobie na pytanie,jedno, dwuczęściowy... tu są zdania podzielone. Wybrałem dwu... bo, po ulewie mozna zrzucić górę, człowiek się nie gotuje a dół pozostaje suchy, jak masz coś w kieszeniach w spodniach łatwiej się dostać, poza jazdą też może się przydać i nie wyglądasz jak członek personelu do usuwania skażeń. Zwróć uwagę na klejone/laminowane szwy. Warto przymierzyć bo ciuchy motocyklowe swoją objętość mają, z dwojga złego lepszy za duży niż za mały bo w tym wypadku ograniczy ruchy, będzie się podciągał i nie spełni swojej roli. Zwróć uwagę jak pod szyją, musi kryć cały ciuch pod spodem bo w przeciwnym wypadku po kilku godzinach będzie mokro. Nie zdziw się gdy po kilku godzinach jazdy ściągając go stwierdzisz wilgoć, skóra nadal oddaje wodę którą zatrzymuje w środku (w końcu to nie membrana. Mam REBELHORNA, ale to zakup, typu wpadłem i kupiłem... działa, nawet go piorę (do 30 stopni), jak na razie bez wpływu na stan.Zamieszczone przez muniek Zobacz postaKoledzy szukam jakiegoś ,,Kondoma" żeby mieć go ze sobą jak deszcz złapie po drodze można by go szybko założyć. Co polecacie żeby go wozić w schowku i aby nie był na jeden raz oczywiście w normalnej cenie??
Komentarz
Komentarz