Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony są najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
blyshkrik
-
blyshkrik
-
Hmm ja bym polecał 08 Zrobiłem na nich ok 20 000 i mają dobry przelicznik cena/ jakość.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
blyshkrik
-
Trzeba uważać, jak na każdej w zasadzie. Jest mniej śliska od Metzelera Tourance, jeżeli Ci to pomoże. Na 08 jechałem do Chorwacji, a w czasie podróży dzień w dzień lało i dały radę.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
blyshkrik
-
W sumie nie wiem dlaczego wiążesz moją niechęć do tych opon z ceną - jakieś kompleksy wyłażą?
Co do samych opon - bo to jest śliskie badziewie, zwłaszcza na mokrym. Na mokrym asfalcie zdarzało mi się zerwać przyczepność z gazu przy 60km/h bez specjalnych starań.
Nowe jeszcze trzyma, ale taką dwuletnią można gwoździe w deskę wbijać i to tępą stroną.
Lubi też pękać - w piwnicy mam taką z pęknięciami przez które widać kord.
Za tourancem nie przepadam, ale jest zdecydowanie lepszy od E08.
Bartas - daj może znać ile lat miały porównywane przez Ciebie opony (Tourance i E08), myślę, że to sporo wyjaśni.
Adamsigpic
Komentarz
-
Tourance byl roczny w czasach latania (660) a e08 miala rok lub dwa, niepamietam dokladnie. Co do pekania Mitasow- true true, ale tez bez przesady. Pojawiają się spękania po ok 1- 1,5 roku. Wg mnie to kapcie na ok 2 sezony intensywnej jazdy.
Mitas to dobre rozwiązanie na niskobudżetowe korzystanie z motocykla. Zawsze szukałem taniego w zakupie i średniego lub bdb w jakości. Wiadomo, Anakee to nie będą, ale mnie nie był ostać na nie i raczej nie prędko będzie, dlatego też E08 to rozsądny wybór.Ostatnio edytowany przez Bartas; 5.sigpic
Komentarz
-
blyshkrik
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz postaTourance byl roczny w czasach latania (660) a e08 miala rok lub dwa, niepamietam dokladnie. Co do pekania Mitasow- true true, ale tez bez przesady. Pojawiają się spękania po ok 1- 1,5 roku. Wg mnie to kapcie na ok 2 sezony intensywnej jazdy.
Zamieszczone przez Bartas Zobacz postaMitas to dobre rozwiązanie na niskobudżetowe korzystanie z motocykla. Zawsze szukałem taniego w zakupie i średniego lub bdb w jakości. Wiadomo, Anakee to nie będą, ale mnie nie był ostać na nie i raczej nie prędko będzie, dlatego też E08 to rozsądny wybór.
Potem testowałem 2-3 letniego Metzelera Enduro 4 150/70 w tenerze (też z "rozsądku") i też było kiepsko (miałem przed domem czarno od hamowania tyłem z poślizgiem a opony i tak nie ubywało).
Potem zmieniłem moto, założyłem nowe anakee i zdarzyło mi się przytrzeć podnóżek na mokrym asfalcie, jeździłem poniżej 0st. i też jakoś trzymały. I dosyć intensywnie używane w GSie wytrzymały ok. 23kkm.
Z fajnych opon do ST jest jeszcze jeden z modeli dunlopa trailmax'a, ale nie wiem jak on kosztuje.
W załącznikach fotki E08, wyglądała tak już gdy miała 3 lata.
AdamZałączone plikisigpic
Komentarz
-
blyshkrik
-
blyshkrik
-
Mniej więcej. Ja na 08 bym latał 2 sezony. W sumie więcej nie wytrzyma przy moich przebiegach.sigpic
Komentarz
Komentarz