NIe drutuj tylko kup raz a porządznie, wtedy będziesz zadowolony, pamiętaj że kto raz przyżydzi dwa razy płaci.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie handbary..
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaDokładnie, jak ręka ci wpdnie między kierę a takie aluminium to po łapie niestety.
Bo się zastanawiam nad takimi z alu...
Komentarz
-
Errata, bo się pomyliłem
zależy jakie aluminium.
ja polecam firmy Zeta- Made of A7009-T6 aluminum.
są wytrzymałe jak cholera. Zaliczyłem już kilka gleb i nic.
Na pewno nie polecam chińszczyzny. Kupiłem i wywaliłem zaraz po założeniu.Ostatnio edytowany przez _ja; 611.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Neno Zobacz postaCzy historia zna takie przypadki ?
Bo się zastanawiam nad takimi z alu...Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamknięte, plastikowe handbary zrobią to samo. Są na tyle wytrzymałe, że kość się im oprze... Można nie dokręcać na siłę jednych i drugich i liczyć na to, że w razie 'W' się obrócą na kierownicy uwalniając ręce. Rozwiązaniem innym są "listki", ale one nie chronią już klamek, pomp (mi w tenerce pompę hamulcową alu listwa raz uratowała podczas gleby na kamieniach), no i wyglądają tak sobie, ale to już rzecz gustu . Wybór należy do użytkownika-ja jeżdżę z zamkniętymi, zarówno z alu listwą (kiedyś w xt660z-sw motech) jak i plastikowymi (obecnie oryginały ktm). Na razie problem nie wystąpił i mam nadzieję, że nie wystąpi nigdy.
Odnośnie wytrzymałości alu listwy-gdy jest zbyt sztywna/wytrzymała to wcale nie jest dobrze. Ona ma przejąć energię podczas gleby i się wygiąć, a nie np. kierownica czy półki. Dlatego np. oryginalne hand bary do xt660z to porażka-kosztują krocie a pękają przy byle glebie. SW-motech które ja miałem nie raz prostowałem w imadle po glebach. Plastik był elastyczny i przyjmował to bez problemu, poległ dopiero na szlifie po asfalcie. Po tym można też odróżnić chińszczyznę: w tanich osłonach ten plastik jest sztywny i szybko pęka, a gdy pęknie podczas gleby i zostaną jego ostre krawędzie.....nie chciał bym mieć tam swojej łapki wtedy, a nie zawsze na czas puścimy moto.Ostatnio edytowany przez erwinw; 32.hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Dzieki
Zdecydowałem się na Polisporty bez listwy, dodatkowo zamawiając listki.
Zobaczymy co z tego będzie.
W Transalpie miałem tylko "łopatki" i dzięki temu (tak mi się wydaje) , że miałem poluzowane wszystko na sterze nie złamałem nawet jednej klamki. Jedna się co prawda wygięła ale nieznacznie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Neno Zobacz postaDzieki
Zdecydowałem się na Polisporty bez listwy, dodatkowo zamawiając listki.
Zobaczymy co z tego będzie."Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Neno; 3177.
Komentarz
-
Mam te polisporty w ST, niestety nie sa zbyt mocne... u mnie juz wiele razy je powertapowałemz niebieskich zrobiły się srebrne
ale moja Tereska jezdzila w terenie, powtarzam terenie - a nie po szutrach, ale w sumie jak sie nie glebi to dają radę
Teraz jak mialbym kupowac to tylko z listwa alu - jak ma polamac lapy to i i plastik polamie, a nie trzeba tak powertapowaćOstatnio edytowany przez trocin; 48.Enduro nie klęka
R 1100 GS '99 - limonka
Pajero 3.2 DiD '03
Komentarz
Komentarz