Jak w temacie, obydwie aluminiowe zaślepki wahacza, którymi centruję się tylne koło i naciąg łańcucha mam pęknięte w połowie. Trzymają, ale chcę je jak najszybciej wymienić. Może mieliście już z tym jakieś doświadczenie i powiecie czy opłaca się je dorabiać ze stali nierdzewnej lub kupić nowe ( jeżeli w ogóle są dostępne poza dealerem Yamahy ). Spawanie raczej nie wchodzi w rachubę, bo i tak będą potem pękać.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pęknięte zaślepki wahacza - co z tym zrobić ?
Zwiń
X
-
To pęka, jeżeli ktoś naciąga łańcuch bez poluzowania ośki.. Ja bym pokombinował z dorobieniemsigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
-
Kurcze, jaki koszt? Może zaczniesz produkować?sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Dodatkowe zdjęcia lepszej jakości przed i po założeniu na moto. Przy całym błocie jakie się jeszcze na Teresie znajduje, są jedynymi błyszczącymi częściamiMusiałem jeszcze lekko zaokrąglić rogi z tyłu zaślepek i weszło jak w masło.
Ogólnie sprawa wygląda tak - materiałem, szlifowaniem i polerowaniem zająłem się ja, ale samym frezowaniem zajął się znajomy, także musiałbym się najpierw jego zapytać czy chciałby się czymś takim zająć. Ja nie zapłaciłem mu nic - pomagamy sobie nawzajem jeżeli jest taka potrzeba i możliwość. Orientacyjnie jaka cena satysfakcjonowała by zainteresowanych ?
Komentarz
-
Powiem Ci, że przejechałem tylko 700-800 km na tej oponce ( jeszcze po poprzednim właścicielu ) i sprawuję się dobrze. Niestety brak znacznej ilości mięsiwa powodował, że często miałem ograniczone zaufanie co do jej przyczepnościNa mokrym nie miałem żadnych nieprzyjemnych sytuacji. Ogólnie to chętnie kupiłbym taki sam zestaw jeszcze raz, ale planuję spróbować z Mitasami E 08 i E 09.
Komentarz
Komentarz