Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tłumik akcesoryjny SBK LeoVince

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• fisherking
    odpowiedział(a)
    ja mam akuratnie acrapa,
    podobnego do tego

na dole po lewo silencery/db kilery i jak to tam się zowie...
    bez tego na dłuższa metę łeb urywa, szczególnie temu za tobą .
    ----
    można też samemu pokombinować tu kombinacje w innych wydechu i moto ale idee widac

----
    a układ wtrysków sam się stroi przez lambde ?

Zostaw komentarz:

• scorpion
    odpowiedział(a)
    ile chcesz za ten wydech bo mi zacicho

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Zwykle to jest wyprofilowany kawałek perforowanej rury z jakąś przegrodą i mocowaniem który wtyka się w końcówkę tłumika w celu wyciszenia.

Zdaje się że Mazzi ostatnio wsadził identyczne wydechy do swojej 660Z - zagadaj do niego, może będzie mógł coś więcej podpowiedzieć.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    No to spróbuję najpierw z stoperami
    Jak poznać czy mam dbkiler? Widać to bez rozbierania tłumika? Być może poprzedni właściciel je wyciągnął...

Zostaw komentarz:

• robkri
    odpowiedział(a)
    To może jeździsz bez dbkilera bo z nim Leo nie jest taki głośny.Ja znam dwie metody, pierwsza zainwestuj w stopery, druga droższa jazda do serwisu i kalibracja wtrysku do serii. Sama wymiana kominka może dać do wyboru: zwiększony apetyt na paliwo, duszenie i nie wchodzenie na obroty lub nie odpalanie po rozgrzaniu, lub wiele innych przypadłości. Nawet gaźnikowce wymagają regulacji przy wymianie wydechu na przelot.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    rozpoczął temat [660Z] Tłumik akcesoryjny SBK LeoVince

Tłumik akcesoryjny SBK LeoVince

Kupiłem motocykl z prawie nowym tłumikiem SBK. Na początku bardzo mi sie podobał, bo fajnie słychać motocykl i przy odpuszczaniu gazu nieźle strzela Ale... do pracy mam 50 kilometrów i to co na początku było fajne, trochę zaczyna mnie męczyć (delikatnie mówiąc). Po godzinie łeb mi pęka. Na szczęście dostałem w zestawie z Tenerką zdemontowany oryginalny wydech i chyba go przełożę - mam nadzieję, że jest cichszy... Poprzedni właściciel mówił mi, że gdy mu serwis zakładał SBK to zmieniali ustawienia wtrysku, specjalnie pod ten wydech. Skoro tak, to wygląda na to, że sam nie zamienię tłumików, bo wtrysku przecież nie przestawię.
    Zastanawiam się jednak czy mogę przełożyć sam tłumik bez zmian w komputerze? Czy mogę w ten sposób coś zepsuć? Kolega twierdzi, że może nie udać mi się nawet zapalić motocykla. Czy ma ktoś doświadczenia w tej sprawie?
Pracuję...
X