Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tłumik akcesoryjny SBK LeoVince

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Daniel
    odpowiedział(a)
    Przewód elastyczny? TO znaczy siatka stalowa, taka jak za kolektorem wylotowym w autach ? Mysle ze nie ma co się bawic w takie rzeczy. JA u kumpla w Varadero montowalem dwa LEO, pochodzily od VTR - mialy inne mocowanie. gosc który mi je sprzedawal dorobil w cenie przejsciowki nie widząc moto - na podstawie schematu producenta moto oraz samego tłumika akcesoryjnego. poszukam go na allegro i podam Ci link - ja osobiscie jestem bardzo zadowolony. zamiast 2300zł kumpel wydał 1200zł, a ja tylko odcialem we wlasciwym miejscu stare wydechy i dokreciłem rurkę z zakonczeniem typu slip-on (czyli na spręzynkę, jak na zdjeciu powyzej w XTZ). Za taką przejsciowkę na jeden tłumik zaplacisz jakies 30-50zł z wysylka. montujesz bezinwazyjnie w konstrukcję, tzn nic nie tniesz, nie kombinujesz. A co najwazniejsze wszystko się trzyma, jest z nierdzewki - nie z jakis laczników itp, skladane na pastę montazową - z tendencją do odpadniecia przy najblizszym wyjezdzie ;]

- - - Zaktualizowano - - -

tu link do profilu goscia na allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=2988006, jest chyba z okolic Gorzowa WLKP, ale działa wysylkowo bez najmniejszego problemu. W moim przypadku odwalil kawal dobrej roboty, a same adaptery dorobil w nocy dzien przed wysylka Poza tym same pozytywy swiadcza o poprawnosci wykonywania swojej profesji

Zostaw komentarz:

• fisherking
    odpowiedział(a)
    Marcin,
    no rożnie to może być ciekawi mnie czy w tenerce przy odłączeniu trzeba w komputerze wyłączyć lambde/będzie engine error ?
    czy kabelek mostkować, czy wpiąć jakiś siuwax w koncówkę?

Pattryk
    Jak możesz pstryknij foto, chodzi mi o ten fragment ja tu mam trójnik a ty ??
    co myślicie o przewodzie elastycznym zda tu egzamin ?
    IMAG0320.jpg

IMAG0322.jpg

IMAG0321.jpg

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pattryk Zobacz posta
    czujnik temp powietrza działa bo włącza się wentylator,
    czy mostkował coś? nie mam pojęcia
    a co ma czujnik powietrza w kolektorze ssącym do załaczania się wentylatora na chłodnicy?
    u mnie w samochodzie też jest lambda odpięta i poza tym że pali litr więcej i lepiej chodzi nic nie zauważyłem

Zostaw komentarz:

• pattryk
    odpowiedział(a)
    czujnik temp powietrza działa bo włącza się wentylator,
    czy mostkował coś? nie mam pojęcia

Ja mam jeden komin, http://www.youtube.com/watch?v=WefRxv6LJoM
    Z tyłu na oponie 130 trochę "chudo" wygląda, ale śmiga jak złoto.

Zostaw komentarz:

• fisherking
    odpowiedział(a)
    z tego co pamiętam to w układzie FI jest czujnik o2, czujnik walu i czujnik temp powietrza...
    i teraz pytanie jak on ci tą lambdę odłączył to układ działa ? czy było to jakoś mostkowane ?
    ?

btw...
    chciałbym jedna rurę wywalić robiąc miejsc na np narzedziówke...
    babra sie ktoś na forum przeróbkami wydechów w kwasówce najlepiej ?
    z tego co parzyłem to wystarczy podmienić trójnik na przejscówke...

Zostaw komentarz:

• pattryk
    odpowiedział(a)
    marcin..., skoro tak uważasz...
    Ja nic nie regulowałem, kompów nie podłączałem. Zrobił mi to znany w Rzeszowie Darek i chodzi jak złoto.
    Zapraszam na testy, jakby ktoś był w okolicy.

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Komputer nie dobrał sam żadnej mieszanki, po prostu daje mieszankę tak jak mu ustawili i tyle. Nie jest w stanie się sam ustawić bez sondy bo ma tylko czujnik położenia przepustnicy i czujnik wału.

Zostaw komentarz:

• fisherking
    odpowiedział(a)
    pattryk dobrze cie rozumiem - wyjąłeś sonde i dopalacze a komputer sam dobrał mieszankę bez podłączonej sondy ?

Zostaw komentarz:

• pattryk
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mazzi Zobacz posta
    Nie doradzał bym w żadnym wypadku odłączania sondy która odpowiada za precyzyjne dobranie mieszanki ?
    Po przejechaniu 10kkm w tym sezonie po założeniu LEO oraz w międzyczasie serwisie u Yamahy stwierdzono że komputer sam dobrał odpowiednią mieszankę i jest teraz IDEALNIE, czyt. wzrosła reakcja na gaz, wiekszy moment przy niższych obrotach (brak szarpania łańcuchem) oraz o ok. 0,5l zmniejszyło sie spalanie.
    Aaa, nie dodałem... do zmiany wydechu zaleca się również zmianę filtra powietrza. Przez ok 1kkm jeździłem na oryginale, ale po wyjęciu dopalaczy i sondy zmieniłem również filtr na K&N i może do kupy dlatego jest ten wynik.
    Po wyjęciu DBkillerów urywa głowę, szkoda uszu nawet z zatyczkami.

Zostaw komentarz:

• mazzi
    odpowiedział(a)
    też miałem podobne odczucia jak ty po zmianie z oryginału, jednak...
    ...wtrysku nie trzeba przeregulowywać,
    aby nie waliło w rure należy odpiąć dopalacz spalin (zatkać miejsce korkiem własnej roboty lub śrubą) i sondę lambda.
    Na LEOnie splanie spadło, reakcja na gaz się polepszyła, dzwięk 100x lepszy i uciekające psy (czyt. bezpieczeństwo bierne) "bezcenne".
    Nie doradzał bym w żadnym wypadku odłączania sondy która odpowiada za precyzyjne dobranie mieszanki ?

Zostaw komentarz:

• mazzi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mazzi Zobacz posta
    Tutaj Pan wyjmuje DBkillera z Leo ale na innym motocyklu. Charakterystyczny pierścień który widać w wydechu. TO końcówka DBkillera. W Leo są one demontowalne i przykręcane śrubką.

http://www.youtube.com/watch?v=sWjnLR3os1M
    Tutaj jeszcze lepiej widać jak wygląda DBkiller. http://www.youtube.com/watch?v=-_2wwLKHSHI

Zostaw komentarz:

• mazzi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Vanellus Zobacz posta
    No to spróbuję najpierw z stoperami
    Jak poznać czy mam dbkiler? Widać to bez rozbierania tłumika? Być może poprzedni właściciel je wyciągnął...
    Tutaj Pan wyjmuje DBkillera z Leo ale na innym motocyklu. Charakterystyczny pierścień który widać w wydechu. TO końcówka DBkillera. W Leo są one demontowalne i przykręcane śrubką.

Ostatnio edytowany przez mazzi; 2613.

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    aby nie waliło w rure należy odpiąć dopalacz spalin (zatkać miejsce korkiem własnej roboty lub śrubą) i sondę lambda.
    Na LEOnie splanie spadło, reakcja na gaz się polepszyła, dzwięk 100x lepszy i uciekające psy (czyt. bezpieczeństwo bierne) "bezcenne".
    Ja już mam przeregulowany - zrobił to poprzedni właściciel, gdy montowali mu ten tłumik w salonie Yamaha.
    Do strzałów się już trochę przyzwyczaiłem, a dopalacza nie będę demontowała, bo w końcu pracuję w szeroko rozumianej ochronie środowiska - nie wypada

Zostaw komentarz:

• pattryk
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Vanellus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
    ile chcesz za ten wydech bo mi zacicho
    O, jeszcze nie dojrzałem do sprzedaży
    Tani taki tłumik nie jest. Gdy kupowałem motocykl to poprzedni właściciel pokazał mi fakturę sprzed dwóch miesięcy za niego - 2300 zł. Nie upierał się, żebym go brał - wyceniał go wtedy na 1500 zł i o tyle był gotowy opuścić cenę motocykla, gdyby tłumik sobie zostawił.

Przeglądnąłem pudełko po tłumiku i zauważyłem dwa sitka (z grubymi otworami) - to są chyba te spark arrestor z linku fisherkinga. Raczej na pewno one, bo jak w nocy przygazuję to i ogień się ciągnie

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X