U mnie cały czas małe naczynie jest pełne, działa to jak naczynia połączone, olej tylko przepływa przez mały zbiornik a ubywa poziomu w dużym. Po drugie jak sam wiesz po próbach jeśli zassiesz od góry to tylko iglica się podnosi, nic więcej się nie dzieje.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
olejarka Scottoiler
Zwiń
X
-
Podłączyłem na razie samą olejarkę, a pojemnik zostawiłem sobie na kiedyś tam. Korzystając z okazji czystego pojemnika wykonałem ustną próbę szczelnościPrzez zbiornik powietrze może nie hula, ale szczelny nie jest, więc o podciśnieniu nie ma mowy. Tak, jak pisze Junak, olej leci przez olejarkę ze zbiornika, a ten musi się odpowietrzać, bo inaczej nie wypuści oleju.
Komentarz
-
Pytanie z innej beczki. Mam takiego scootoiler'a t_scottoiler_smarownica_olejarka_smar_do_acucha__117z_913.jpg. Gdzie da sie go przymocować w małej XTZ660 ( jednolamp z 92r)? Jesli ktoś widział albo już mega by było gdyby miał zdjecie..
Komentarz
-
Zmniejsz dawkę i bedzie ok. Jak jest za bardzo rozkrecony to leje na łancuch i kapie spod zebatki zdawczej i nie widac zeby byłsmarowany nawet.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaGeneralnie podpinasz pod podciśnienie może być od pompy paliwa lub pod ten króciec który podałeś na rysunku.
Komentarz
-
Witam, męczę się właśnie z podłączeniem scottoilera. Z rysunku Adamerra Yamaha XTZ660 vacuum.jpg wygląda tak, natomiest z instrukcji którą mam z Louisa wygląda jakby to było z drugiej strony.
Tu zdjęcia "na żywo"
1 lewa strona motocykla patrzÄ…c z pozycji kierowcy
lewa strona patrząc z pozycji kierowcy.jpg
2 prawa strona
prawa strona.jpg
I gdzie umiescić sam zbiorniczek - najwięcej miejsca pod kanapą, ale czy nie oberwie tam blockiem lub kamieniami.
Komentarz
Komentarz