Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Z tego co zauważyłem to występują dwie wersje E07 takie jak wyżej pokazane na fotkach i takie: http://moto.allegro.pl/as-moto-cross...530469283.html Ja mam tą drugą wersję i wygląda jak przy zakupie, zero spękań tylko sporo "mięsa" mniej.,
Przecież to Mitas - z tego są znane. U Ciebie jest jeszcze zupełnie dobrze, kiedyś na forum wrzucałem fotki swojego archiwalnego mitasa, gdzie przez pęknięcia było kord widać.
Co do bezpieczeństwa - na pewno taka opona jest mniej sztywna - przez te pęknięcia kostka może się ruszać.
Przy okazji na Twoim zdjęciu widać profil tej gumy, który sprawia, że zakrętów to ona nie kocha..
a która opona jest bardziej żywotna, e-07 czy e08? zastanawiam się co wciągnąć na wyprawę, pewnie będzie tak, że jak będę jechał sam to wezmę 7 a jak z plecakiem to 8.
Z tego co zauważyłem to występują dwie wersje E07 takie jak wyżej pokazane na fotkach i takie: http://moto.allegro.pl/as-moto-cross...530469283.html Ja mam tą drugą wersję i wygląda jak przy zakupie, zero spękań tylko sporo "mięsa" mniej.,
Kurde, możesz zrobić fotę bieżnika tej swojej? Bo na tej z allegro chyba oczopląsu dostaję
------
aaaa... dobra, już załapałem. Wydawało mi się, że te grube kostki po środku są wgłębieniami Faktycznie nieco inna. Nie ma tego środkowego zgrubienia, które być może jest po części odpowiedzialne za pękanie
hm bez żadnych dywagacji naukowych powiem tak.
Mitas 07 dwa lata temu wrzuciÅ‚em do transalpa i spisywały się znakomicie. Przesiadł się na takie od razu brat i kuzyn - yamaha xt 660 oraz big 800 i całą trójką zgodnie uznaliśmy je za najlepsze do zróżnicowanego terenu bez katorgi na asfalcie. Przejechane w sezonie prawie 5500 km i u kuzyna jeszcze zrobią sezon (czyli 3)
Osobiście polecam jako złoty środek z naciskiem na drogi leśne, polne, błoto po lampy też dają radę.
Wszystko można naprawić za pomocą taśmy klejącej i ostrego spojrzenia
Przyłączę się do tematu i trochę odskoczę... co sądzicie o BRIDGESTONE Trail Wing 301, mam do kupienia za 200zł nową z 2008 roku tylko z tego co widziałem to jest 2.75", nie będzie za wąskie? mniej więcej 70%czarne/30%teren
Będzie - jakieś 1.5-2 cm węższa, ten rozmiar jest dedykowany pod obręcz 1.6" (XTZ 1.85") - w teren będzie fajnie, ale na szosie będziesz miał kiepską przyczepność przy jeździe na wprost (hamowanie n.p.).
Osobiście nie lubię Bridgestonów, bo jakoś kojarzę je z oponami śliskimi na deszczu (i przy tym kosztujące spore pieniądze), no ale to moje prywatne uprzedzenia.
IMO w tym przypadku cena nie jest na na tyle atrakcyjna, aby skłaniać do nadmiernego kombinowania.
Przyłączę się do tematu i trochę odskoczę... co sądzicie o BRIDGESTONE Trail Wing 301, mam do kupienia za 200zł nową z 2008 roku tylko z tego co widziałem to jest 2.75", nie będzie za wąskie? mniej więcej 70%czarne/30%teren
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
IMO zakładanie na przód mitasa planując jeździć głównie po szosie to nieporozumienie, no ale może o tym trzeba się przekonać samemu - po pierwszym hamowaniu awaryjnym w deszczu.
I jednak dałem się przekonać do BRIDGESTONE Trail Wing 301 i oczywiście pojechałem przetestować, zrobiłem na nich dzisiaj jakieś 70km (asfalt, szutry, lekki piach no i jak wracałem to złapał mnie deszcz) i jak dla mnie rewelka, warto było zaryzykować. Hamowania z ok 100-110km/h (szybciej nie jeżdżę ) na asfalcie i w deszczu z ok 80km/h niie stanowiły problemu.
Podsumowująć jestem zadowolony z zakupu i wreszcie nie "glebię" w terenie
Osobiście polecam jako złoty środek z naciskiem na drogi leśne, polne, błoto po lampy też dają radę.
Ciągle je mam. Nie będę pisał o innych a tylko o tych. I potwierdze zdanie MAGNI z tym że błoto to tylko przy nówkach tak do 70%
Troszkę twarde - szczególnie na mokrym ale na nasze motorki może być.
Im GORZEJ tym LEPIEJ.
Nikt nie mówił że będzie letko.
Jak sądzicie jak będzie się współpracował mitas e07 z tyłu z moim metzlerem tourance z przodu? Czy może warto dołożyć kilka groszy i kupić heidenau k60? Obecnie z tyłu mam również tourance i generalnie nie jest zły ale jest problem żeby na mokrej trawie ruszyć bo dupa ucieka a że mieszkam na wsi to czasem lubię sobie polatać po polnych drogach czy lasach
Pozdrawiam
Żeby być motocyklistą, nie wystarczy benzyna w żyłach. Potrzebny jest jeszcze olej w głowie.
Komentarz