Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Z tego co widze to w swietle historii jakies kolejne wersje byly.
Jakbym mial wymieniac wady, to jak juz pisali, nie podnosi sie po zaniku napiecia, rozladowany aku potrzebuje strzal zeby zaskoczyl i niekiedy przy wyeksploatowanych potrafi dlugo ladowac.
Tylko nie wiem czy to wada czy jednak moze zaleta. Mam taki stary zelowy wielki aku od ups, ktory najpierw dlugo stal w kacie. Poznej go podlaczylem i ladowal sie z 4 dni. W koncu prostownik zaswiecil na zielono i aku byl naladowany. Teraz znow stoi, czasem cos z niego pociagne, czasem naladuje ale trwa to juz normalny czas, gora kilka h i jest gotowy. Wiec mozna podejzewac ze te kilka dni to bylo sanatorium.
Wada jest jeszcze, szczegolnie we wczesnijszych wersjach, padajacy przycisk w srodku. Czyli to co przelacza funkcje. Efekt podobny do tego co sie dzialo w sterownikach grzanych manetek oxforda. Tam tez padaly liche przyciski i tracily swoja funkcjonalnosc.
Ale na to jest 3 letnia gwarancja - ktora dziala, albo rozkrecamy i wymieniamy przycisk na plytce.
- - - Zaktualizowano - - -
esi, jak masz lidla, to wg instrukcji ruszy jak w aku jest conajmniej 7,5V, wtedy wchodzi w tryb regenerujacy i ciagnie tak do 10 z kawalkiem, po czym leci juz normlanym trybem.
Jak masz woltomierz to zmierz jakie masz napiecie na tym aku.
Tak jak pisalem mam 5 z groszem ;/ wogole nie reaguje ;/ Musze uzyc zwyklego.
Take care of your Tenere she will take care of you
Znów rzucili prostowniki w Lidlu za 59,90zł. Tym razem noje model, jakiś z wyświetlaczem LCD. Kupiłem dwa, sobie i teściowi. Jakby coś nie grało, napiszę.
Już zdążyłem przetestować najnowszą ładowarkę z Lidla Jak poprzednik - nie chce ładować jak aku ma jakoś poniżej 10,5V. Trzeba baterię ruszyć czymś porządnym (stary radziecki czy polski prostownik z najprostszą regulacją).
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Mój akumulator był prawie rozładowany, po podłączaniu prostownika z Lidla zaczął ładować i wcale nie protestował a miał 3V naładowania dziwne, że u Ciebie nie zadziałał.
Komentarz