Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki prostownik/ładowarka do żelówki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Czyli wychodzi na to, że trzeba mieć albo dwa albo stary

Komentarz

Czasem tak
      Enduro nie klęka
      R 1100 GS '99 - limonka
      Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Zamieszczone przez Krzsiek Zobacz posta
        http://www.lidl-service.com/cps/rde/...ULG%203.8%20A1

Z tego co widze to w swietle historii jakies kolejne wersje byly.
        Jakbym mial wymieniac wady, to jak juz pisali, nie podnosi sie po zaniku napiecia, rozladowany aku potrzebuje strzal zeby zaskoczyl i niekiedy przy wyeksploatowanych potrafi dlugo ladowac.
        Tylko nie wiem czy to wada czy jednak moze zaleta. Mam taki stary zelowy wielki aku od ups, ktory najpierw dlugo stal w kacie. Poznej go podlaczylem i ladowal sie z 4 dni. W koncu prostownik zaswiecil na zielono i aku byl naladowany. Teraz znow stoi, czasem cos z niego pociagne, czasem naladuje ale trwa to juz normalny czas, gora kilka h i jest gotowy. Wiec mozna podejzewac ze te kilka dni to bylo sanatorium.

Wada jest jeszcze, szczegolnie we wczesnijszych wersjach, padajacy przycisk w srodku. Czyli to co przelacza funkcje. Efekt podobny do tego co sie dzialo w sterownikach grzanych manetek oxforda. Tam tez padaly liche przyciski i tracily swoja funkcjonalnosc.

Ale na to jest 3 letnia gwarancja - ktora dziala, albo rozkrecamy i wymieniamy przycisk na plytce.

- - - Zaktualizowano - - -

esi, jak masz lidla, to wg instrukcji ruszy jak w aku jest conajmniej 7,5V, wtedy wchodzi w tryb regenerujacy i ciagnie tak do 10 z kawalkiem, po czym leci juz normlanym trybem.
        Jak masz woltomierz to zmierz jakie masz napiecie na tym aku.

Tak jak pisalem mam 5 z groszem ;/ wogole nie reaguje ;/ Musze uzyc zwyklego.
        Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Zamieszczone przez esi Zobacz posta
          Tak jak pisalem mam 5 z groszem ;/ wogole nie reaguje ;/ Musze uzyc zwyklego.
          Inna rzecz, ze jak masz 5V to z duzym prawdopodobienstwem ten aku jest wart 30zl. Czyli tyle ile biora kaucji za stary przy zakupie nowego.

Komentarz

Znów rzucili prostowniki w Lidlu za 59,90zł. Tym razem noje model, jakiś z wyświetlaczem LCD. Kupiłem dwa, sobie i teściowi. Jakby coś nie grało, napiszę.

Komentarz

--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Kupiłem w Lidlu prostownik dokładnie za 59,90 zł i działa znakomicie, szybko i masz pewność, że nie zniszczy aku polecam.

Komentarz

Już zdążyłem przetestować najnowszą ładowarkę z Lidla Jak poprzednik - nie chce ładować jak aku ma jakoś poniżej 10,5V. Trzeba baterię ruszyć czymś porządnym (stary radziecki czy polski prostownik z najprostszą regulacją).

Komentarz

Mój akumulator był prawie rozładowany, po podłączaniu prostownika z Lidla zaczął ładować i wcale nie protestował a miał 3V naładowania dziwne, że u Ciebie nie zadziałał.

Komentarz

Dziwne :/ Mój prywatny i ten wczoraj testowany nie ruszył akumulatora (aku nie ma roku).

Komentarz

Pracuję...
                      X