Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wypluty nowy akumulator ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660Z] Wypluty nowy akumulator ?

Problem jest !
    13 marca kupiłem nowy aku, 4RIDE. Zgodnie z instrukcją zalałem, odczekałem, zamontowałem, odpaliłem, pojeździłem, odstawiłem. W następny week też odpalił i było wszystko ok. Później kolejny postój trwał 2 tyg i tu się zaczęło. Moto najzwyczajniej nie odpaliło, objawy jak przy zbyt słabym prądzie, po przekręceniu kluczyka zegary się zaświeciły, obrotomierz zrobił rundę a po naciśnięciu startera było tylko jedno zakręcenie i gajgerki gasły, kaput.

Postał jeszcze tydzień.

Wczoraj podłączyłem go do ładowarki (BLACK&DECKER BDV) pełny automat, 1,2 A. Prostownik wskazuje że nadal ładuje aku po 12 godzinach ?

Tu zadam pytanie. Akumulator mógł się wysypać po 1 miesiącu od uruchomienia ?

Najbardziej mnie martwi to że jak pojadę z reklamacją to nie wymienią go od ręki bo przecież muszą go jakoś sprawdzić a przed nami długi majowy weeeeek !!!!!

moze coś ci poprostu pozera prundy w moto i w 2 tygodnie wyciągneło z niego wszystko?

Komentarz

Filmik z procedury startowej.

Komentarz

A czym żeś go Pan zalał? Niewykluczone jest zwarcie w samym akumulatorze. Po tych 12 godzinach ładowania ma prąd by odpalić, czy też klops?

Komentarz

Po tych 12 h ładowania, prostownik wskazywał że nadal ładuje, dziwne. Podłączyłem aku do moto, ale dalej klops. Wszystko wskazuje na to że "nowe" aku padło ... jak zwykle w takich przypadkach zaginął dowód zakupu !

Komentarz

Jak już nie masz paragonu i nie możesz zareklamować to weź wylej z niego całą zawartość ( zgodnie z zasadami bezpieczeństwa bla bla bla) ,przepukaj wodą destylowaną i jeszcze raz zalej nowym elektrolitem.Jak nie ożyje to do utylizacji .
            Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

A ten prostownik to elektroniczny czy transformatorowy? Spróbuj takim PeErElowskim go porazić co jak ładuje to elektrolit się "gotuje"

Komentarz

Zamieszczone przez małoś86 Zobacz posta
                A ten prostownik to elektroniczny czy transformatorowy? Spróbuj takim PeErElowskim go porazić co jak ładuje to elektrolit się "gotuje"
                Ten mój B&D to automat ale też gotuje elektrolit

W sobotę jeszcze skontaktowałem się ze sklepem w którym kupiłem aku i powiedzieli żebym z nim przyjechał nawet bez paragonu. Jak nie był rozładowany poniżej 8 V to przyjmą do reklamacji. A jak poniżej 8 to gwarancja go nie obejmie i jest nieodwracalnie uszkodzony.

Będę informował na co i jak.

Komentarz

nałąduj i zawież
                  bedzie miał 12 i pprzyjma

Komentarz

Pracuję...
                  X