Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[750] Grzeje się...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Wentylator jest w 100% sprawny, jego włącznik też.
    Jak doleję płyn do układu, to może stać godzinę pracując i wentylator włącza się, schładza płyn, wyłącza i tak w kółko.

Lukass, jaką uszczelkę założyłem 3 tygodnie temu?

Tyle, że to w dalszym ciągu nie tłumaczy, skąd płyn się wziął pod pokrywą głowicy, jeśli olej jest czysty...
    Żeby było śmieszniej, jest on na pokrywie od strony odmy i rura odmy jest pełna śmietany, a od strony łańcucha jest czysto.
    Ostatnio edytowany przez dex; 407.

Komentarz

Nową uszczelkę, zapewne Atheny z tego co wiem/pamiętam Oryginał? Nie wiem czy jest po prostu sens - znacznie droższa a raczej pozytywnego efektu nie przyniesie.

Chłodnica zapewne sprawna bo wczesniej było OK. Pompa wody - sprawna bo widać krążącą ciecz. To co jeszcze może być nie tak? Uszczelka pod cylindrami odpada bo blokuje wydostawanie się oleju a nie płynu.

- pęknięta tuleja
      - krzywa głowica
      - pęknięta głowica

Olej Sławek powiem Ci, że może być czysty, w wysokiej temp. woda z niego odparowuje i nie widać jakoś mocno zmętnienia - w tym przypadku niewiele płynu do oleju się przedostaje.

Odma z głowicy jak idzie dalej? Nie pamietam
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Przez plastikowy labirynt przy filtrach do airbox-a...

Macie jakiś pomysł, jak sprawdzić głowicę/cylinder na ewentualność pęknięć?

Komentarz

Czasem tez za późno się załącza wentylator płyn wchodzi w fazę gotowania i wyrzuca go do zbiorniczka i od razu nie musi to być uszczelka,ale co racja to racja tu to własnie na nią wygląda,z pęknięciem w tulejach ciężko bo może być mikroskopijne i preturze się powiększa, głowica tez może być wygięta ja zawsze wszystkie daje do planowania i wtedy wychodzi ale czasem sam sprawdzam już na wstępie16032010673.jpg16032010674.jpg.

Komentarz

Możesz ;na próbę; wyjąć termostat ,ale chyba głowice czas zacząć.

Komentarz

Nieszczelny korek chłodnicy? Może za szybko upuszcza ciśnienie?

Komentarz

Pisałem wcześniej, że termostat wyjęty.
                Wczoraj znajomy mechanik samochodowy powiedział mi, że brak termostatu tez może takie cuda wywoływać.
                Kupię nowy i założę. Finansowo mnie to nie zabije, więc warto spróbować.
                Mam 3 korki chłodnicy, w tym jeden kupiony pół roku temu i na wszystkich objawy są takie same.

Mam już drugą głowicę w mieszkaniu i zbieram fundusze na remont.

P.S.
                Wczoraj wróciłem z mazur, a dokładnie z miejscowości ZGON zrobiłem od piątku 500km w towarzystwie MZ-ek, z pasażerką i bagażami.
                Wnioski mam dwa:
                -kiedy traktuję manetkę delikatnie, płynu nie wyrzuca
                -Tenera na prawdę może spalać poniżej 6l/100km (zatankowałem 21l (jeżdżę od rezerwy do rezerwy) w piątek, a na liczniku mam w tej chwili 370km i ciągle na otwartym)

Komentarz

Pracuję...
                X