Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zgasła i nieodpala... [zalanie]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Mówiłem
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Ja myślę że problemem było mega zalanie, wystarczyło wysuszyć iryda i przedmuchać cylinder. Co prawda w dużej Teresce ale miałem taki sam przypadek z odpaleniem tzn. odpaliła rano na ssaniu, wystawiłem z garażu i poszedłem go zamknąć a motocykl w tym czasie zaczął schodzić z obrotów jak by były zakręcone kraniki po czym zgasł i za żadne nie można było go odpalić. Próbowałem go uruchomić nawet na podpiętym aku samochodowym nic, wykręciłem świeczki, paliwo aż kapało z nich więc wysuszyłem nad palnikiem gazowym zamknąłem ssanie i kraniki pokręciłem rozrusznikiem aby wydmuchać paliwo z cylindrów, wkręciłem ponownie świeczki odkręciłem kraniki zaciągnąłem ssanie i odpaliła od razu.

Komentarz

Dźwignie ssania można bardzo łatwo naprawić - wystarczy rozkręcić i wymienić malutki element gumowy (guma pchająca kulkę), na bardziej gumowy. Nadają się do tego wszelkie linki gumowe średnica bodajże 3mm.

Linka_Gumowa_Pelna.jpg

Komentarz

mialem ostatnio to samo zgasla zaraz po odpaleniu i nie chciala odpalic, wykrecilem swiece i byla mokra, wyczyscilem i sprawdzilem czy jest iskra, byla, po wkreceniu znowu to samo, wkrecona zalewa a na zewnatrz iskra byla, wiec wkrecilem inna swiece zwykla i zagadala, wiec kupilem nowa swiece, wkrecilem i jest ok. Wydaje mi sie ze pod cisnieniem swieca gubila iskre.
          Dodam jeszcze ze swiece mialem tez irydowa ngk i wyglada na to, ze padla i to po moze 4000km, wiec teraz kupilem zwykla swieczke, irydu juz tam pakowal nie bede bo z tego co widze to wcale nie jest taki rewelacyjny przy tych silnikach...

Komentarz

Nowe świeczki trzeba dobrze wygrzać za pierwszym uruchomieniem.
            Ja osobiście wolę tanie świece kupić i częściej zmieniać

Komentarz

Zamieszczone przez Kaytec Zobacz posta
              Dźwignie ssania można bardzo łatwo naprawić - wystarczy rozkręcić i wymienić malutki element gumowy (guma pchająca kulkę), na bardziej gumowy. Nadają się do tego wszelkie linki gumowe średnica bodajże 3mm.

[ATTACH=CONFIG]10090[/ATTACH]
              Nie bardzo rozumiem o jaki element ci chodzi;p z tego co wiem to sprezynka popycha kuleczke i tyle, ale jaki element gumowy ?
              Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Chyba też tek będę robił. W każdym razie, poganiałem nią dzisiaj i za każdym razem odpala "od kopa", a zaworek iglicowy trzyma jak trzymał.
                Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                X