wg mnie to ci konia zalewa.... jak postoi pare dni to moze odpali ale zaraz go zalewa i kuniec... Musisz wszystko dokładnie rozebrać i przejzeć... moze ssanie jest zaciete alboco....
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Yamaha xt 600 ,2001r.pali gaśnie i już nie odpala POMOCY ;(
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez stary Zobacz postaRozumiem dziękuje za odpowiedzi , sprawdziłem zawory , tak w punkcie I tłok był w GMP i krzywki miały wyczuwalny luz, nic nie przestawiałem bo luz mieścił sie w granicy błęduale za to zrobiłem ciekawą rzecz , włożyłem do mojego xt gaźnik z dolotami z innego xt i chodzi pięknie , tylko teraz pytanie co z moim gaźnikiem może być nie tak ?
Idą świeta, weź gaźnik do domu, na biurko, narzedzia i rozbieraj. W serwisówce masz podane dane regulacyjne, dysze itd.
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Sprawdziłem poziom paliwa i wydaje mi się że jest go trochę za dużo w komorze pływakowej , zabrałem się dzisiaj za rozkręcenie gaźnika , mam pytanie w serwisówce na zdj jest odwrócony gaźnik i mierzona jest odległość od krawędzi pływaka do krawędzi gaźnika , jest tam napisane od 25mm do 27mm , i tu moje pytanie bo ja mam poniżej 25mm , dokładnie chyba 23mm , czy to normalne ? W xt z którego przekładałem gaźnik jest tak samo ( moto chodzi idealnie ) , i teraz nie wiem czy przestawiać to u siebie . Proszę o odpowiedz . Mam też pytanie co do małej dyszy zaraz po głównej dyszy w gaźniku ( w manualu podpisana jest pilot jet ) , na ile obrotów ma być ona ustawiona ? ; ) z góry dzięki za odpowiedzi .
Komentarz
-
Witam wszystkich , robiłem z gaźnikiem , wyczyściłem dosłownie wszystko idealnie , i wyregulowałem , moto chodzi normalnie , nawet powiem że dobrze , ale problem strzelania w gaźniku na niskich obrotach dalej nie znikną ... ; ( już nie wiem co z tym zrobić ... Może zmierzyć kompresje w silniku ? ( jaka ma być kompresja ? ) , a może kupić zestaw naprawczy gaźnika ? Proszę o odpowiedzi . ; (
Komentarz
Komentarz