Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z uruchomieniem xtz1200

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Akumulator motocyklowy 3 dni? To ile on ma pojemnosci? 100Ah? Jest tak tak napisal fxrider jak aku stoi dlugo rozladowane w zimie to zachodzi jakis proces ktorego nie potrafie wytlumaczyc i juz nie da rady go w pelni naladowac
    Nie wie ile ma twoje aku ale co jakis czas sie je wymienia zwlaszcza jak ktos nie dba i na zime zostawia w zimnym garazu, niestety.
    Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Tak się składa, że mam jeden i drugi Ja nie mam żadnych uwag negatywnych, i przynajmniej 20 osób, które pożyczyły ode mnie ten sprzęt.

Możesz napisać co rozumiesz pod pojęciem pełne naładowanie?

PS. Tym lidlowym były ładowane akumulatory mające blisko 200Ah (w Jelczu).
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Zamieszczone przez esi Zobacz posta
        Nie wie ile ma twoje aku ale co jakis czas sie je wymienia zwlaszcza jak ktos nie dba i na zime zostawia w zimnym garazu, niestety.
        Kupiłem ST pod koniec lipca zeszłego roku, czyli mam ją niecały rok. Zakupiona w salonie, model 2011, nowy. Od zakupu do końca października 2012 zrobiłem niecałe 9tys km. W garażu temperatury dodatnie ale - jak to mówią - dupy nie urywa, nie więcej 6 stopni na plusie przy mrozach.
        Poprzedni motocykl przechowywany w tych samych warunkach, nie robił problemów przy uruchamianiu po ziemie, a akumulatora ani razu do prostownika nie podłączałem.

Komentarz

Zgłoś na gwarancję. Niech przyjeżdzają po sprzęt.

Komentarz

LIdlowy mam osobiscie i nie narzekam. Dla mnie w pelni naladowane aku jest wtedy gdy miernik wskarze mi cos miedzy 12.6-12,80 V
            Moment bo chyba sie pomylilem ;p mowiac " w pelni naladowany" mialem na mysli stan fabryczny, tj. taki jakbysmy go dopiero co kupili.
            Ostatnio edytowany przez esi; 2503.
            Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
              Zgłoś na gwarancję. Niech przyjeżdzają po sprzęt.
              Dokładnie, w końcu masz gwarancję i serwis jeszcze odpowiada za niesprawne moto.
              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
              sigpic

Komentarz

Dzwoniłem do dwóch serwisów, tak na wszelki wypadek, oba Yamaha, w W-wie. W jednym mi powiedzieli, że pewnie zalałem silnik a w drugim, że zalać się nie da :-)
                Dodam, że na silnikach się nie znam i znać się nie będę:-)

Komentarz

Ja bym się nie zastanawiał tylko kazał zabierać na serwis. Gwarancją jest także łaski nie robią.
                  A zaraz to się okaże, że trzeba jeździć a nie się serwisować.
                  ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

I nie dotykaj się motocykla, nic nie rozkręcaj, bo się przyczepią i gwarancję będą chcieli zabrać. I niech zabierają swoim transportem, chyba, że chcą płacić za Twój

Komentarz

Nowe, drogie, elektronika, gwarancja... aż się człowiek boi równolegle drugiego aku na kablach podpiąć
                      sigpic

Komentarz

Krótki update.
                        Najważniejsze - sprzęt uruchomiony, wrócił wczoraj do mnie z serwisu :-) Tylko ten śnieg lekko mnie zniechęca do krótkiej przejażdżki, pokręciłem mini kółka w garażu :-)

Hm, co było? A nie mam pojęcia szczerze powiem. Ale od początku.
                        Zgodnie z sugestiami kolegów z forum i zmęczony ciągłymi nieudanymi próbami uruchomienia - zadzwoniłem do serwisu i powiedziałem coby przyjechali, zabrali i oddali działający.
                        Ale zanim wjechał na pakę samochodu, przy koledze z sewisu Yamaha, który po sprzęt przyjechał, chciałem zademonstrować co jest nie tak :-)
                        No to:
                        - przytargałem aku z domu
                        - podpiąłem pod czujnym okiem specjalisty
                        - przekręciłem kluczyk
                        - wcisnąłem gziczek
                        i kuźwa wystartował za pierwszym razem....
                        No co za wstyd myślę, wzywam serwis, mówię, że ni chuchu nie chce odpalić, a tu proszę, grzecznie zaskakuje - efekt generalski. Chłopak się do moto nie dotknął, ja procedurę uruchomienia wykonałem identyczną jak 2 dni wcześniej.

No ale nic, jedzie do serwisu, przynajmniej przeglÄ…d zrobiÄ….
                        Dzwonią jeszcze tego samego dnia - twierdzą, że sporo wody w zbiorniku paliwa - czyszczenie przewodów.

Tak czy inaczej maszyna odpala, dzisiaj rano sprawdzałem :-)

Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

woooody??? a skÄ…d

Komentarz

Zamieszczone przez siedlar Zobacz posta
                            woooody??? a skÄ…d
                            Ciekawa sprawa ... tym bardziej że (jak pisałeś) trzymasz S12 w garażu ogrzewanym gdzie można wyeliminować kondensację .... moze przyczyną było zbyt intensywne stosowanie myjki ciśnieniowej? - choć korek wlewu paliwa powinien do tego nie dopuścić..?

Komentarz

Aco mieli powiedzieć skoro moto odpaliło zanim zabrali? Podstawa do stasowania musi być a najprawdoopodobniej aku szlak trafia i jak podłaczyłeś prosto po ładowaniu to odpalił bo miał wystarczające prądy.

Komentarz

noo tu bym się zgodził, za coś musieli skasować..

Komentarz

PracujÄ™...
                                X