Witam,
pozwolę sobie założyć temat bo zabrałem się wreszcie do grzebania przy teresie.
w planie jest:
- hamulce przód ( czyszczenie, tarcza, klocki, gumki, reperaturki pompy, płyn )
- hamulce tył ( zakres jw )
- lagi ( wymiana oleju, czyszczenie, uszczelniacze )
- wymiana stacyjki
- łożysko główki ramy
- wahacz tył ( wymiana + nowe łożyska )
- + drobiazgi które pewnie będą wychodziły po drodze
oczywiście od samego początku jest pod górę
zacząłem od przodu, na razie zatrzymałem się korkach lag których za nic nie mogę odkręcić,
lagi jeszcze w półkach, koło założone, klucz 22 i nic, psikałem, pukałem i za diabła nie mogę tego odkręcić a zaczynają powoli mi się już korki mielić
druga sprawa, to tłoczki w zacisku przednim, po wyciągnięciu ich z zacisku zacząłem czyścić i odpadły mi od nich takie krążki które stykają się bezpośrednio z klockiem, w manualu nie widzę żeby one się miały jakoś rozkładać
czy mam się tym jakoś przejmować? czy złożyć do kupy z powrotem i zapomnieć o temacie?
sukcesywnie dalej rozkręcam wszystko więc pewnie pojawią się kolejne pytania
pozdrawiam
pozwolę sobie założyć temat bo zabrałem się wreszcie do grzebania przy teresie.
w planie jest:
- hamulce przód ( czyszczenie, tarcza, klocki, gumki, reperaturki pompy, płyn )
- hamulce tył ( zakres jw )
- lagi ( wymiana oleju, czyszczenie, uszczelniacze )
- wymiana stacyjki
- łożysko główki ramy
- wahacz tył ( wymiana + nowe łożyska )
- + drobiazgi które pewnie będą wychodziły po drodze
oczywiście od samego początku jest pod górę
zacząłem od przodu, na razie zatrzymałem się korkach lag których za nic nie mogę odkręcić,
lagi jeszcze w półkach, koło założone, klucz 22 i nic, psikałem, pukałem i za diabła nie mogę tego odkręcić a zaczynają powoli mi się już korki mielić

druga sprawa, to tłoczki w zacisku przednim, po wyciągnięciu ich z zacisku zacząłem czyścić i odpadły mi od nich takie krążki które stykają się bezpośrednio z klockiem, w manualu nie widzę żeby one się miały jakoś rozkładać

czy mam się tym jakoś przejmować? czy złożyć do kupy z powrotem i zapomnieć o temacie?
sukcesywnie dalej rozkręcam wszystko więc pewnie pojawią się kolejne pytania
pozdrawiam
Komentarz