Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Co najlepiej odkrecic aby zlać cały płyn chłodzacy , oraz czy i jak trzeba odpowietrzyc ten układ... w motocyklu XTZ 660 1993r z gory dziekuje
A co jest napisane w manualu tzn w serwisówce od tego motocykla?
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
... a cos slabo mi idzie ze znalezieniem w necie serwisowki ...
obśmiałem się jak norka
słabo to mi sie robi jak czytam takie posty.
wystarczy wpisać w google: "service manual yamaha xtz 660". jeżeli to jest ponad Twoje możliwości to tu jest link: http://bit.ly/1fPRzBs
PS. żeby ułatwić szukanie instrukcji wymiany płynu chłodzącego (i uprzedzić kolejne pytania np. Na której stronie znajdę tę instrukcję?) dodam, że instrukcja ta znajduje się na 83-86 stronie serwisówki (mówię oczywiście o manualu z pierwszego wyrzuconego przez google linka).
Mam nadzieję, że pomogłem i zaoszczędziłem innym tę 1 minutę i 48 sekund życia, które poświęciłem na znalezienie tej instrukcji w necie.
Jak by nie można było odpowiedzieć... po to chyba jest forum.
Ściągasz węże i zlewasz płyn. Potem odkręcasz pokrywę pompy i jeszcze trochę wyleci. Układ nie jest problematyczny, sam się odpowietrza, wystarczy uzupełnić płyn. Polecam od razu wymienić wężyk pomiarowy na nowy przezroczysty - doskonale widać poziom płynu.
Lepiej z lenistwa zadać pytanie na forum, a ktoś uprzejmy sparafrazuje to co jest napisane w serwisówce, znajdzie na kompie zdjęcie (albo co gorsze zejdzie do garażu i je zrobi), które odpowiada szkicom z serwisówki i wtedy wszyscy będą zadowoleni
Lepiej z lenistwa zadać pytanie na forum, a ktoś uprzejmy sparafrazuje to co jest napisane w serwisówce, znajdzie na kompie zdjęcie (albo co gorsze zejdzie do garażu i je zrobi), które odpowiada szkicom z serwisówki i wtedy wszyscy będą zadowoleni
Z tym "samo odpowietrzaniem" to różnie może być i lepiej by motocykl popracował chwilę z otwartym korkiem chłodnicy na wolnych obrotach a przy nalewaniu można podusić węże . Czasami zrobi się korek w układzie i wtedy wywala płyn przelewem pod silnik by tego uniknąć postępować jak wyżej
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Sentyment sentymentem , ale straciłem już cierpliwość do babci ...
Jak uporałem się z gaźnikami , myślę a wymienię jeszcze płyn chłodniczy i kur.a teraz nie załacza mi się wentylator.
Włącznik przy termostacie chyba już wymienił poprzedni właściciel bo nie ma tam kostki tylko kabelki na konektorkach.
Czy wymiana plynu mogła spowodować jego uszkodzenie , już nie wiem co o tym mysleć....
Demontuj teraz od nowa te jeb..e plastiki ....
Może ten włącznik się sam odblokować ?
Sentyment sentymentem , ale straciłem już cierpliwość do babci ...
Jak uporałem się z gaźnikami , myślę a wymienię jeszcze płyn chłodniczy i kur.a teraz nie załacza mi się wentylator.
Włącznik przy termostacie chyba już wymienił poprzedni właściciel bo nie ma tam kostki tylko kabelki na konektorkach.
Czy wymiana plynu mogła spowodować jego uszkodzenie , już nie wiem co o tym mysleć....
Demontuj teraz od nowa te jeb..e plastiki ....
Może ten włącznik się sam odblokować ?
A nie poluźniła Ci się kostka podająca prąd do wentylatora? Wentylator sprawny?
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania."Benjamin Franklin
Komentarz