Czesc mam pytanko? Jak wbijam 1 bieg odczuwam lekkie szarpnięcie do przodu. Sprzęgło mam wciśnięte do oporu Czy to jest kwestia wyregulowania na klamce? Jest teraz na 4 pozycji
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
szarpnięcie przy wbijaniu 1 biegu
Zwiń
X
-
Na moje sprzęgło za słabo rozłącza. Jaki masz przebieg? Może trzeba podciągnąć linkę. Nie za bardzo chcę zgadywać bo z 1200 do czynienia nie miałem. Na pewno to nie kardan. Skoro kangur na jedynce to ewidentnie sprzęgło. Moze też być po części z olejem związane i ze zużyciem tarcz.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Maro Zobacz postaJest 1000 km. po dużym serwisie więc olej był dopiero co wymieniany trochę szkoda wymieniać na coś innego.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Wszystko tez kwestia jakie to jest szarpniecie, bo większe czy mniejsze ma każdy sprzęt. Obadaj sprzęgło czy dobrzy wysprzęgla. Jeżeli nie, możesz kontrolnie delikatnie wykręcić napinacz linki przy klamce i zobaczyć czy będzie płynniejPowodem może być nawet głupie wyciągniecie linki czy tez trochę nadpalone sprzęgło przez nieumiejętne ruszanie w piachu
Komentarz
-
Podpytałem się gościa z serwisu i powiedział że trzeba odpowietrzyć układ i zalać nowym płynem (taki sam jak hamulcowy) i tu może być pies pogrzebany.W przyszłym tygodniu zabieram się za to . Więc dam odp. Czy coś się polepszyło.Aby drzewa z których zrobią dla nas trumny rosły jak najdłużej.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Maro Zobacz postaPodpytałem się gościa z serwisu i powiedział że trzeba odpowietrzyć układ i zalać nowym płynem (taki sam jak hamulcowy) i tu może być pies pogrzebany.W przyszłym tygodniu zabieram się za to . Więc dam odp. Czy coś się polepszyło.
na tym zdjęciu widać ewidntnie że masz hydraulikę
Wymień więc płyn w siłowniku i odpowietrz układ,
ale o olej w silnku też zapytaj.Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz