Czesc mam pytanko? Jak wbijam 1 bieg odczuwam lekkie szarpnięcie do przodu. Sprzęgło mam wciśnięte do oporu Czy to jest kwestia wyregulowania na klamce? Jest teraz na 4 pozycji
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
szarpnięcie przy wbijaniu 1 biegu
Zwiń
X
-
Na moje sprzęgło za słabo rozłącza. Jaki masz przebieg? Może trzeba podciągnąć linkę. Nie za bardzo chcę zgadywać bo z 1200 do czynienia nie miałem. Na pewno to nie kardan. Skoro kangur na jedynce to ewidentnie sprzęgło. Moze też być po części z olejem związane i ze zużyciem tarcz.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
A jaki masz teraz? Pewnie motul.Zamieszczone przez Maro Zobacz postaJest 1000 km. po dużym serwisie więc olej był dopiero co wymieniany trochę szkoda wymieniać na coś innego.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Wszystko tez kwestia jakie to jest szarpniecie, bo większe czy mniejsze ma każdy sprzęt. Obadaj sprzęgło czy dobrzy wysprzęgla. Jeżeli nie, możesz kontrolnie delikatnie wykręcić napinacz linki przy klamce i zobaczyć czy będzie płynniej
Powodem może być nawet głupie wyciągniecie linki czy tez trochę nadpalone sprzęgło przez nieumiejętne ruszanie w piachu
Komentarz
-
Podpytałem się gościa z serwisu i powiedział że trzeba odpowietrzyć układ i zalać nowym płynem (taki sam jak hamulcowy) i tu może być pies pogrzebany.W przyszłym tygodniu zabieram się za to . Więc dam odp. Czy coś się polepszyło.Aby drzewa z których zrobią dla nas trumny rosły jak najdłużej.
Komentarz
-
No to masz sprzęgło na linkę czy z pompą hydrauliczną?Zamieszczone przez Maro Zobacz postaPodpytałem się gościa z serwisu i powiedział że trzeba odpowietrzyć układ i zalać nowym płynem (taki sam jak hamulcowy) i tu może być pies pogrzebany.W przyszłym tygodniu zabieram się za to . Więc dam odp. Czy coś się polepszyło.
na tym zdjęciu widać ewidntnie że masz hydraulikę

Wymień więc płyn w siłowniku i odpowietrz układ,
ale o olej w silnku też zapytaj.Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz