To jak się bedzie zachowywała dana maszyna na danym typie zależy od zużycia silnika, przetestuj jeden i drugi, nie ma jednej odpowiedzi niestety
Więc tak, motorek jest już po jesienno-zimowym serwisie powymieniane są olej,płyny filtry. Nic nowego w sumie nie wyszło oprócz tego że mechanik dopatrzył się że tylny zacisk hamulcowy "łapię" po dłuższym postoju. Twierdz że czyścił,smarował niewiele pomogło tak więc zestaw naprawczy (o ile jest gdzieś dostępny). Została mi już tylko ta przeklęta kontrolka od luzu. Dzisiaj przeglądałem instalacje i zauważyłem że kabelek od kontrolki luzu (ten błękitny) jest podpięty bezpośrednio pod masę akumulatora zamiast do przekaźnika. Co oczywiście nie daję nic poza tym że neutral się cały czas pali. Nie wiem czy ktoś zrobił tak aby motocykl nie gasł bo prawdopodobnie była uszkodzona czujka od bocznej "kosy". Mechanik założył nową czujkę chociaż w sumie to i tak nic nie daje skoro ten neutral nie działa. Jest jeszcze zrobiony mostek osobnym kablem który jest zlutowany z czarnym który znajduję się w kostce i poprowadzony również bezpośrednio pod mase aku (to to już w ogóle nie wiem po co).20171024_130030.jpg 20171024_130049.jpg20171024_130108.jpg Dodałem fotki.
Komentarz