Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Odchudzenie XTZ660

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Odchudzenie XTZ660

Witam.
    Mam xtz660 i chciałbym ja odchudzić, bo przez jakiś czas będę nią jeździł tylko w terenie i nie na długich dystansach. Zastanawiam się głuwnie nad zamontowaniem baku od xt600 tylko na jakie przeszkody mogę się natknąć. Nie chcę jednak nic przerabiać w sposób uniemożliwiający montaż oryginalnych części, bo jak będę planował wypad np. na jakis zlot to będę chciał ja spowrotem ubrać.
    Myślałem też o zdjęciu czachy i bagażnika.
    Jak macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie.
    A może to wcale nie ma sęsu, bo przecież radzę sobie dobrze w terenie na swojej Tereni.
    Napiszcie co o tym myślicie.

Z bakiem od XT jest ten problem,że mało miejsca na chłodnicę wtedy jest ,zdjęcie bagażnika wagowo niewiele daje ,czacha z lampą to już troszke więcej Najlepiej to jakiś lekki plastikowy bak od acerbisa np.(ale to już duży pieniądz) nowa lekka lampa od jakiegoś enduraka,wywalić konsole podnóżków pasażera i 10 może 15 kg się zyska a to już całkiem sporo bo są to "wysokie" kg.Idzie zima to mozna sobie kombinować ale cudów nie ma i WR'ka z tego nie będzie...
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Jeśli chcesz zwiększyć możliwości terenowe 660 to powinieneś się skupić głównie na zawieszeniu - to dałoby wymierne korzyści w terenie, bo to IMO głównie ogranicza seryjną 660.
      Na forum kolega Eikir kiedyś nieźle zmotał swoją 660 - możesz go podpytać jaki był zysk na masie. Tu jego blog: http://xtz660.blogspot.com/

pzdr, Adam
      sigpic

Komentarz

jeździć na rezerwie a kierownik niech przejdzie na dietę

Komentarz

Na pewno warto zdjąć plastiki.

Ewentualnie założyć jakieś badziewne lusterka których nie szkoda stłuc i osłonić czymś kable koło lampy żeby woda i piach nie leciały.

Odkręcać nie bardzo poza podnóżkami pasażerki jest co. Chyba że masz centralkę.

Komentarz

Wagi nie zbijesz na tyle by dalo to odczuwalny efekt, tego jestem pewny. Tak jak pisze Adam, progresy na przod cos lepszego na tyl i bedzie napewno spora roznica w prowadzeniu. Niestety nie jest to ktm i tego nie zmienisz chocbys dal tam bak z lc4.
            Ja u siebie zrobiles serwis widelca, utwardzilem zawieche i teraz to przod goruje na tylem, tma gdzie przod sobie jakos radzi tyl juz wymieka i wybija mnie w kosmos az starch jechac ;/
            Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Z gówna tortu nie ulepisz. U mnie po utwardzeniu przodu, tył lata, i zamiast cieszyć się jazdą po progach zwalniających trzeba to korygować.

Komentarz

Zamieszczone przez Kaytec Zobacz posta
                Z gówna tortu nie ulepisz. U mnie po utwardzeniu przodu, tył lata, i zamiast cieszyć się jazdą po progach zwalniających trzeba to korygować.
                A wymiana amora z tyłu - jest to możliwe?
                --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Myślę że trzeba by się przyjrzeć fabrycznemu, czy ma w ogóle ciśnienie i więcej nie rzeźbić. Zostawiam to sobie na zimę.

Komentarz

JA Ci porozbieram Moją terenie Miałeś przyjechać na woodstock co bym mugł znią powspółzyć chociaz chwile a Ty tu próbujesz ją rozneglizować

To je teresa a nie cross

Komentarz

widziałem jedną mała terese z innym amorkiem może ohlins żółta sprężyna była

Komentarz

Dzieki za podpowiedzi. Nie spodziewam się cudów tylko nie chcę wozić niepotrzebnych kilogramów. Teresa jedzie do Polski i tam będzie teraz mieszkać więc nie będę nią jeździł często, a w Holandii zostanie xt 500.
                        Zawiecha musi poczekać bo najpierw remont cylindra będzie.

A co do Woodstocku to naprawdę bardzo chciałem ale się nie udało za dużo pracy ale obiecuję, że jak będę w pl to postaram się do Ciebie wybrać Scorpion.

Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

Zamieszczone przez Kaytec Zobacz posta
                          Myślę że trzeba by się przyjrzeć fabrycznemu, czy ma w ogóle ciśnienie i więcej nie rzeźbić. Zostawiam to sobie na zimę.
                          Bede robil to samo plus wahacz

Komentarz

Fabryczny amor wytrzymuje dość długo(80-90 tys km) oczywiście sporo zależy tu gdzie i pod kim latał .Opcje są dwie regeneracja w specjalistycznym warsztacie bo samemu się tego niestety nie zrobi-koszt w przedziale 350-500 zł względnie zakup nowego ale tu ceny zaczynają się od 1800 zł za odpowiednik seryjnego pod względem parametrów do 3 tys i więcej za takie z większymi możliwościami....Wkładanie amora za 3 tysiaki w motocykl za mniej więcej tyle samo ma o tyle sensu ekonomicznego,że podwaja jego wartość...Ale przy sprzedaży i tak tej kasy nie odzyskamy.Jedyne sensowne wyjście to regeneracja amora jeżeli chodzi o tłumienie olejowe i wymiana samej sprężyny na twardszą.
                            Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                            Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Napisze tutaj bo nie chce zakaldac nowego tematu chcialbym nieco podwyzszyc moja 660, znaczy chcialbym zeby tyl byl nieco wyzej. Wiem ze w 750 sa tzw dogbones, dorabiajac dluzsze mozemy podwyzszyc moto ale w 660 jest to rizwiazane inaczej. Macie jakie spropozycje? Co myslicie o wlozeniu innej sprezyny pod oryginalny amor? Probowal ktos? OD czego by sie nadala? I jeszcze pytanie dotyczace kola 18' zamiast 17', oprocz wiekszego wyboru opon jakie mamy korzysci? Nieznacznie podwyzszy sie wtedy moto a nie bedzie problemu np z tym ze bedzie obcieralo o blotnik? Kombinowal ktos w ogole?

Komentarz

Pracuję...
                              X