Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przeróbka przodu na crossa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Przeróbka przodu na crossa

Witam jak w temacie chciałem się dowiedzieć czy ktoś próbował przerabiać przód, aby wyglądał jak w crossie. Chodzi mi o założenie lampy i reszty na lagi aby przy skręcie kierownicą lampa się poruszała i założenie mniejszej owiewki na przód. Problem jest z bakiem paliwa bo jest zadużo wysunięty do przodu i też należało by go wymienić. Ma ktoś jakies pomysły?

Popatrz na starsze XT600Z.
    Ktoś na forum wrzucił do XTZ 660 bak od XT 600 - trochę spawania było, ale do zrobienia.
    sigpic

Komentarz

Ja bym baku nie zmienial. Wywalic stelaz lampy, wstawic okragla lampe, wysoki blotnik i byloby ale czemu chcesz tak motac?
      Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Patrzyłem na xt 600 ale dużo przeróbek by było, ogólnie mi chodzi o wywalenie przedniej owiewki (czaszy). Bo po wyjeździe w teren pękła mi czasza, jeszcze dam radę skleić ją żywicą z włóknem. Ale przy częstszych wyjazdach w teren w końcu nie będzie co kleić, a znaleźć jakąś w dobrym stanie jest ciężko i ceny wysokie. Więc zastanawiam się na przeróbką przodu aby był wytrzymalszy.
        Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.

Komentarz

Nie klej włóknem z żywicą tylko daj do spawania. Albo jak chcesz to podjedź pospawamy u mnie.

Komentarz

A miales zalozone te trojkaty? Jak tak to lepiej je zdejmij Ja z powodu obawy przed rozwaleniem oryginalu zamowilem sobie czache z laminatu
            Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Trójkątów wogólę nie mam, a taką czachę z lamimatu gdzie idzie dostać i za ilę?

Komentarz

Czasze chyba najtaniej robi firma plastbike w Skarżysku Kamiennej - nie mogę znaleźć ich strony, a pytałem czy mają i za ile. Pisali że czasza kosztuje 200zł-biały plastik bez otworów na śruby.

W terenie czasza tylko przeszkadza, zamiast przerabiać przód wystarczy ją po prostu zdjąć
                Jest taniej i szybciej, no i można równie szybko owiewkę założyć.
                Kable koło reflektora wystarczy czymś osłonić żeby nie lała się tam woda, np dętką

Brzydko/głupio wygląda w sumie fakt - ale w czym to przeszkadza!

Komentarz

Takie rozwiązanie może nie dokońca dobre, ale zastąpienie czaszy jakąś mało owiewko lampy mogło by być. Zostaje jeszcze kwestia baku czym osłonić uchwyty do mocowania czaszy i trójkątów? Jeśli jeżdził bym tylko w terenie to zdjęcie czaszy i niezastępowanie jej mogło by być, ale jeżdżę cześciowo po czarnym i trochę w terenie. Więc dobrze by było żeby motocykl jakoś przyzwoicie wyglądał.

Komentarz

Pracuję...
                  X