Witam jak w temacie chciałem się dowiedzieć czy ktoś próbował przerabiać przód, aby wyglądał jak w crossie. Chodzi mi o założenie lampy i reszty na lagi aby przy skręcie kierownicą lampa się poruszała i założenie mniejszej owiewki na przód. Problem jest z bakiem paliwa bo jest zadużo wysunięty do przodu i też należało by go wymienić. Ma ktoś jakies pomysły?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Przeróbka przodu na crossa
Zwiń
X
-
Ja bym baku nie zmienial. Wywalic stelaz lampy, wstawic okragla lampe, wysoki blotnik i bylobyale czemu chcesz tak motac?
Take care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
Komentarz
-
Patrzyłem na xt 600 ale dużo przeróbek by było, ogólnie mi chodzi o wywalenie przedniej owiewki (czaszy). Bo po wyjeździe w teren pękła mi czasza, jeszcze dam radę skleić ją żywicą z włóknem. Ale przy częstszych wyjazdach w teren w końcu nie będzie co kleić, a znaleźć jakąś w dobrym stanie jest ciężko i ceny wysokie. Więc zastanawiam się na przeróbką przodu aby był wytrzymalszy.Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.
Komentarz
-
A miales zalozone te trojkaty? Jak tak to lepiej je zdejmijJa z powodu obawy przed rozwaleniem oryginalu zamowilem sobie czache z laminatu
Take care of your Tenere she will take care of you
http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html
Komentarz
-
Czasze chyba najtaniej robi firma plastbike w Skarżysku Kamiennej - nie mogę znaleźć ich strony, a pytałem czy mają i za ile. Pisali że czasza kosztuje 200zł-biały plastik bez otworów na śruby.
W terenie czasza tylko przeszkadza, zamiast przerabiać przód wystarczy ją po prostu zdjąć
Jest taniej i szybciej, no i można równie szybko owiewkę założyć.
Kable koło reflektora wystarczy czymś osłonić żeby nie lała się tam woda, np dętką
Brzydko/głupio wygląda w sumie fakt - ale w czym to przeszkadza!
Komentarz
-
Takie rozwiązanie może nie dokońca dobre, ale zastąpienie czaszy jakąś mało owiewko lampy mogło by być. Zostaje jeszcze kwestia baku czym osłonić uchwyty do mocowania czaszy i trójkątów? Jeśli jeżdził bym tylko w terenie to zdjęcie czaszy i niezastępowanie jej mogło by być, ale jeżdżę cześciowo po czarnym i trochę w terenie. Więc dobrze by było żeby motocykl jakoś przyzwoicie wyglądał.
Komentarz
Komentarz