Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Linka sprzęgła - nie wraca klamka sprzegła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Lis
    odpowiedział(a)
    Możesz łatwo zdjąć linkę z dźwigienki sprzęgła i zobaczyć jak pracuje linka w pancerzu.
    Sprężyny sprzęgła są tak mocne, że nie wierzę, by nie wracały po uwolnieniu dźwigienki.
    Bardziej stawiałbym, że masz za duży luz na lince i nie wyprzęglasz do końca - dlatego sprzęgło ciągnie, a dźwigienka nie wraca (bo np. linka blokuje).
    Spróbuj maksymalnie skasować luz na lince.
    Ostatnio edytowany przez Lis; 4923. Powód: 2w1 uzupełnienie myśli

Zostaw komentarz:

• frendzel33
    odpowiedział(a)
    Linkę spróbuję przesmarować, prowadzenie jej jest w porządku. Co do samego sprzęgła to spróbowałem z kołem na ziemi, i w momencie wbicia jedynki to od razu motocykl rusza (klamka sprzęgła oczywiście wciśnięta na maxa) kilka razy tak spróbowałem do zduszenia silnika. Gazu nie dodawałem bo nie widziałem sensu.

Zostaw komentarz:

• dex
    odpowiedział(a)
    Koło samo się nie zatrzyma.
    Sprzęgło zawsze przenosi mały moment obrotowy na skrzynię.
    Naciśnij hamulec tylny i wtedy sprawdź.
    Jeśli się zatrzyma przy lekkim naciśnięciu hamulca, to problemu nie ma.
    Linkę przesmaruj i sprawdź jej prowadzenie pod bakiem.
    Może jest zagięta za mocno i blokuje.

Zostaw komentarz:

• Linka sprzęgła - nie wraca klamka sprzegła

Hej, kolejna sprawa która "wyszła" po ziemie... Po naciskaniu klamki sprzęgła nie wraca do pierwotnej pozycji, tak jakby linka nie odbijała, muszę ręcznie dociągnąć element metalowy ze sprężynką trzymający linkę przy pokrywie sprzęgła, żeby odbiła. Myślałem, że to tylko kwestia linki do wymiany albo nasmarowania, gdyby nie to, że po wrzuceniu jedynki ze wciśniętym sprzęgłem, koło od razu się kręci, naciskam klamkę i nic się nie dzieje - koło się nie zatrzymuje. Pytanie czy problem leży tylko w lince, czy jakaś grubsza sprawa pod pokrywą się dzieje? Pytam bo nie mam pojęcia co się mogło stać, a może to znany problem. Pzdr.
Pracuję...
X