Niedługo będe robił zawory, uszczelka od zaworów z zewnątrz wygląda słabo, popękana, poprzednik użył dużo silikonu, nie wiem jak bedzie wyglądała wewnątrz ale już teraz próbuje się zorientować gdzie takową można dostać i za jaką cene, na alledrogo nie widziałem, tylko cały komplet uszczelek za 400zl
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Uszczelka pod pokrywe zaworow
Zwiń
X
-
zobacz w larssonie:http://www.larsson.pl/index.php?c=r&...w==&bid=111804Hvězdy chtějí patřit Tobě...
-
Różnica jest spora, za org powiedzieli mi ponad 200zł a za larssonowską dałem 70, silikon i heja, nic się nie poci a ni nie cieknie, silnik suchy. Pod półksiężyce trzeba dobrze posmarować bo spod nich właśnie potrafi cieknąć.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaRóżnica jest spora, za org powiedzieli mi ponad 200zł a za larssonowską dałem 70, silikon i heja, nic się nie poci a ni nie cieknie, silnik suchy. Pod półksiężyce trzeba dobrze posmarować bo spod nich właśnie potrafi cieknąć.
Tez miałem wielokrotnie te larsonowskie i jakoś nie narzekałem, choć od oryginału się nieco różniły. Ważne, że wymiary trzymają.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Wiesz, nawet jak wstawisz nowy łańcuszek to on nie będzie na pierwszym ząbku. Inna sprawa, że niektóre zaminniki ponoć potrafią w oczach się rozciągać. Więc może faktycznie był zmieniany - ciężko stwierdzić, najlepiej jakbyś mógł prosić o stary do wglądu.
Z tego co wiem nikt na forum nie testował zależności pomiędzy przejechanymi kilometrami a wysunięciem napinacza, więc ciężko będzie coś sensownie podpowiedzieć.
Policz ile jest wszystkich ząbków, zaczekaj aż wyjdzie 80% z nich i zmień - sama robota nie jest jakaś specjalnie trudna.
Najlepiej zajrzyj tam jeszcze za 4-5 kkm i zobacz ile jeszcze "wyszło" - będziesz mógł orientacyjnie przekalkulować. W razie czego ze zmianą można się spokojnie w jeden dzień wyrobić.sigpic
Komentarz
-
Śruby od napinacza był przesmarowane świeżym smarem, ale po (niech nawet będzie) 3 tys km, żeby napinacz był na 10 ząbku? Napinacz ma 15, może 17 wiec zostało 30-40%. Stary do wglądu mi nic nie da, moto było sprowadzane z Krakowa (400km). Z zaworów coś klekocze, klient powiedział że przez wymiane łańcuszka zawory się rozregulowały... ale jak ściemnił z łańcuszkiem(co niby jest powodem klekotu) to aż boje się zajrzeć pod pokrywę...
Komentarz
-
Kupiłem kilka rzeczy po niższych cenach u tego sprzedawvy (italyracing), gdyz były po kilka złotych tańsze niż gdzie indziej. Okazało się, że niemal wszystkie były z Larssona
Ciekawe co ten sprzedawca zasłonił kartką?
Idz do najbliższego serwisu motocyklowego i zmów uszczelkę, najprawdopodobniej będzie to ten sam koszt co na Allegro czy w Larssonie.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
To ta sama co w larssonie
i to jeszcze droższa
szkoda słów jak to można kąbinować żeby zarobić cokolwiekBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz