Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Uszczelka pod pokrywe zaworow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Uszczelka pod pokrywe zaworow

Niedługo będe robił zawory, uszczelka od zaworów z zewnątrz wygląda słabo, popękana, poprzednik użył dużo silikonu, nie wiem jak bedzie wyglądała wewnątrz ale już teraz próbuje się zorientować gdzie takową można dostać i za jaką cene, na alledrogo nie widziałem, tylko cały komplet uszczelek za 400zl
    dirtier, happier

www.facebook.com/dalekadroga

zobacz w larssonie:http://www.larsson.pl/index.php?c=r&...w==&bid=111804
    Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

Ja mam tą z larssona. Pod "półksiężyce" i tak trzeba dać jakiś uszczelniacz. Polecam Dirko, olej go nie rozpuszcza

Komentarz

Jeśli mowa o uszczelkach z larssona to prawda że ich uszczelki są kiepskie i nie pamiętam dokładnie ale nie była chyba taka straszna różnica miedzy oryginalną a larssonowską

Komentarz

Różnica jest spora, za org powiedzieli mi ponad 200zł a za larssonowską dałem 70, silikon i heja, nic się nie poci a ni nie cieknie, silnik suchy. Pod półksiężyce trzeba dobrze posmarować bo spod nich właśnie potrafi cieknąć.
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
            Różnica jest spora, za org powiedzieli mi ponad 200zł a za larssonowską dałem 70, silikon i heja, nic się nie poci a ni nie cieknie, silnik suchy. Pod półksiężyce trzeba dobrze posmarować bo spod nich właśnie potrafi cieknąć.
            A wiele osób nie wie, że pod półksieżyce daje się silikon... i później focha na Larssona strzelają.
            Tez miałem wielokrotnie te larsonowskie i jakoś nie narzekałem, choć od oryginału się nieco różniły. Ważne, że wymiary trzymają.
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

sprzedawca zarzekał się, że łańcuszek rozrządu był wymieniony 2 tyś temu, w rzeczywistości napinacz jest na 10 ząbku (1 a 10 to niewielka różnica...) na ile mi wystarczy jeszcze łańcuszek rozrządu? w przyszłym sezonie zamierzam dużo jeździć, do 20 tys. Wymieniać czy zostawiać?
              dirtier, happier

Komentarz

Wiesz, nawet jak wstawisz nowy łańcuszek to on nie będzie na pierwszym ząbku. Inna sprawa, że niektóre zaminniki ponoć potrafią w oczach się rozciągać. Więc może faktycznie był zmieniany - ciężko stwierdzić, najlepiej jakbyś mógł prosić o stary do wglądu.
                Z tego co wiem nikt na forum nie testował zależności pomiędzy przejechanymi kilometrami a wysunięciem napinacza, więc ciężko będzie coś sensownie podpowiedzieć.
                Policz ile jest wszystkich ząbków, zaczekaj aż wyjdzie 80% z nich i zmień - sama robota nie jest jakaś specjalnie trudna.
                Najlepiej zajrzyj tam jeszcze za 4-5 kkm i zobacz ile jeszcze "wyszło" - będziesz mógł orientacyjnie przekalkulować. W razie czego ze zmianą można się spokojnie w jeden dzień wyrobić.
                sigpic

Komentarz

Śruby od napinacza był przesmarowane świeżym smarem, ale po (niech nawet będzie) 3 tys km, żeby napinacz był na 10 ząbku? Napinacz ma 15, może 17 wiec zostało 30-40%. Stary do wglądu mi nic nie da, moto było sprowadzane z Krakowa (400km). Z zaworów coś klekocze, klient powiedział że przez wymiane łańcuszka zawory się rozregulowały... ale jak ściemnił z łańcuszkiem(co niby jest powodem klekotu) to aż boje się zajrzeć pod pokrywę...
                  dirtier, happier

Komentarz

Przecież łańcuszek nie ma wpływu na luzy zaworowe... no chyba, że ktoś źle wałki ustawi, ale to by się nie objawiało klepaniem.
                    Po kupnie powinieneś tak czy siak zerknąć do zaworów.
                    sigpic

Komentarz

Koszt łańcuszka rozrządu to 110 zł. Poszukaj na forum, wszystko napisałem.
                      Nie ma żadnej zależności przebiegu od wyciągnięcia łańcuszka, no chyba że znajdziesz krzywą Gaussa..

Dobra ściema z tym łańcuszkiem i zaworami

Komentarz

Informacje o IR Uszczelka pokrywy zaworów YAMAHA XTZ 750 89-97 - 1307378737 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2010-12-05 - cena 98 zł

a co o tej sądzicie? czy lepiej z larsona brać?
                        dirtier, happier

Komentarz

Kupiłem kilka rzeczy po niższych cenach u tego sprzedawvy (italyracing), gdyz były po kilka złotych tańsze niż gdzie indziej. Okazało się, że niemal wszystkie były z Larssona
                          Ciekawe co ten sprzedawca zasłonił kartką?

Idz do najbliższego serwisu motocyklowego i zmów uszczelkę, najprawdopodobniej będzie to ten sam koszt co na Allegro czy w Larssonie.

Komentarz

To ta sama co w larssonie
                            i to jeszcze droższa
                            szkoda słów jak to można kąbinować żeby zarobić cokolwiek
                            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                            sigpic

Komentarz

hmy... a wam też nie działa wyszukiwarka towarów w larssonie?
                              dirtier, happier

Komentarz

Pracuję...
                              X