Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Instrukcja wymiany oleju w XTZ 750 Super Tenere

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Instrukcja wymiany oleju w XTZ 750 Super Tenere

Panie, Panowie
    Marcinjunak napisał kolejny wyczerpujący artykuł, tym razem artykuł jest o tym jak krok po kroku wymienić olej w XTZ 750 ST
    Artykuł został umieszczony w wiki, pod adresem:
    Instrukcja wymiany oleju w XTZ 750 Super Tenere
    Zachęcamy do konstruktywnej dyskusji i propozycji ewentualnych zmian.

Pozdrawiam
    Robert
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

I ładnie wyszło
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Nie mogę otworzyć linka z wymianą oleju w ST. Mógłby ktoś uzdrowić temat?

Komentarz

Zamieszczone przez Lucky Zobacz posta
        Nie mogę otworzyć linka z wymianą oleju w ST. Mógłby ktoś uzdrowić temat?
        "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Co on robi od 2:20? Spuścił olej z miski i....? Filtr oleju myje.....

Ostatnio edytowany przez LukaSS; 4.

Komentarz

Odpalanie silnika, w którym jest niewiele oleju, też chyba nie jest godne pochwały

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
              Co on robi od 2:20? Spuścił olej z miski i....?
              Wyciąga olej ze zbiornika Albo nie wie że tam jest spust, albo gwint ma zerwany i nie chce ruszać

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
                Co on robi od 2:20? Spuścił olej z miski i....? Filtr oleju myje.....

(...)
                To "instrukcja" tego gościa z Włoch:

Powinno się usunąć ten film z netu, albo umieścić czerwony mrugający napis "jak nie wymieniać oleju"

Komentarz

Tak dodam że dobry patent, aby nie zastanawiać się gdzie która śruba była to kawałek tektórki albo nawet kartka i wciskamy śrubki mniej więcej tak jak są rozlokowane w pokrywie filtra :-) można by to dodać do tej instrukcji rootolfa ( potpatrzone na discavery i działa :-) właśnie wymieniałem więc przy okazji dzieki za wyczerpujący opis.

Komentarz

Ja przy wymianie oleju śrubki poukładałem na kartonie i ołówkiem spisałem która ma być na jakim miejscu. Przy okazji zauważyłem że nie koniecznie o to zadbała osoba która wcześniej wymieniała olej długa w miejsce krótszej i też mu weszło.... Trzeba tylko uważać żeby za mocno nie skręcić dosyć delikatna sprawa.

- - - Zaktualizowano - - -

Co do odpalania silnika przy wymianie oleju..... Wydaje się że lepszym rozwiązaniem jest wyjęcie świec i użycie rozrusznika do wypompowania starego olejku.

Komentarz

Zamieszczone przez Wolny70 Zobacz posta
                      Ja przy wymianie oleju śrubki poukładałem na kartonie i ołówkiem spisałem która ma być na jakim miejscu. Przy okazji zauważyłem że nie koniecznie o to zadbała osoba która wcześniej wymieniała olej długa w miejsce krótszej i też mu weszło.... Trzeba tylko uważać żeby za mocno nie skręcić dosyć delikatna sprawa.

- - - Zaktualizowano - - -

Co do odpalania silnika przy wymianie oleju..... Wydaje się że lepszym rozwiązaniem jest wyjęcie świec i użycie rozrusznika do wypompowania starego olejku.
                      Przykręcać trzeba momentem 10 Nm.
                      Żadna próba uruchamiania silnika nie jest wskazana, tak przewidzieli konstruktorzy, więc przestań pisać herezje.

Komentarz

Zamieszczone przez Wolny70 Zobacz posta
                        Wybij sobie z głowy odpalanie silnika bez oleju. Gdzieś taką idiotyczną informację znalazł?!

Komentarz

Witam

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie rozmiary mają oringi pod pokrywą filtra oleju? Ten duży i ten drugi co siedzi na tulejce?

Pozdrawiam

Komentarz

Nie opłaca się kupować zamiennika dużego oringu, cena porządnego jest ciut mniejsza niż oryginału.

Komentarz

To gdzie mogę kupić taki oring? W serwisie Yamahy? Chodzi mi głównie o to, że motocykl mam 25km od miejsca zamieszkania i chciałbym pojechac już z tymi oringami i wymienić olej od razu zamiast najpierw jechać, wyjąć oringi i z nimi sie wracać do sklepu żeby na wzór kupić.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X