Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

w jakiej kolejnosci zalozyc pierscienie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] w jakiej kolejnosci zalozyc pierscienie

witam mam pytanko dotyczace pierscieni do xtz 660 a mianowicie chodzi mi o kolejnosc zalozenia pierscieni na tlok
    nie jestem pewien kolejnosci 1 i 2 pierscienia jeden z nich ma wamalowana literke (R) i konkretnie chodzi o ten pierscien ma byc zalozony jako drugi czy pierwszy

Od góry:
    1. baryłka 2. trapez 3. olejowe

Tam gdzie na pierścieniu top - do góry.

Komentarz

KAytek jak sie spisuje twój zakuty tłok? lepszy niż oryginał yamahy?>

Komentarz

Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
        KAytek jak sie spisuje twój zakuty tłok? lepszy niż oryginał yamahy?>
        A to jest kuty? Dla mnie wygląda jak zwykły odlew.
        Generalnie zdaje się, że kolega jeszcze nie miał okazji przetestować.
        sigpic

Komentarz

Ten na foto to zużyty oryginał.

Dokładnie tak jak pisze fx. Jedyny test to kręcenie na rozruszniku. Nie mam gdzie odpalić, także jeszcze nic nawet nie dotarte.
          Ostatnio edytowany przez Kaytec; 460.

Komentarz

Czyli to oryginał yamahy czy jakiś inny?

Komentarz

Lewa Prox, prawa zużyty oryginał Yamaha.

Komentarz

Ciekawi mnie czy nie lepiej kupić orginał sprawdzony w kazdym z naszych sprzetów ze po 60 000 jeszcze sie nadaje. Ciekawe jak z wytrzymałością innych producentów.

Komentarz

Po 60 000 nadaje się, ale jako efektowny sprzęt do utylizacji oleju.

Komentarz

Kaytec czyli jako drugi ma isc trapez i on ma wymalowana literke (R) i ma isc literka do gury

Komentarz

Kaytec moja tenerka przy 60 tys nie ma tak zuzytego tloka i pierscieni brala oleju 300ml na 400ml ale przy predkosciach na trasie ok 120/140
                      a jak latalem do 4tys na obrotomierzu czyli ok 100km/h to brala o polowe mniej

Komentarz

Wierzę w to co piszesz. Jak filtr był wymieniany nawet okazyjnie to jest to całkiem możliwe. Po prostu aluzja do niektórych tenere i kombinacji z czujnikami ciśnienia.
                        Co do R, nie wiem. Na nowych pierścieniach masz TOP. W podanym fragmencie serwisówki masz wszystko ładnie namalowane.

Komentarz

Na oryginalnym pierścieniu z aso yamaha jest literka R. Zapewne to to samo.

Komentarz

tak jak mowisz scorpion masz racje

Komentarz

Mam ten sam problem. Mam rozumieć, że na trapezie zaznaczona jest góra literką "R" a nie "TOP" i tą stroną ma iść do góry. Baryłka nie ma oznaczenia "R" więc wszystko jedno jak go założę, nie ma oznaczonej góry. Sam kształt baryłki daje do zrozumienia, że wszystko jedno jak go założę, tak mi się wydaje. Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Komentarz

Pracuję...
                              X