Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

jaki powinien byc prawidlowy luz zaworowy ostrzegam przed warsztatem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] jaki powinien byc prawidlowy luz zaworowy ostrzegam przed warsztatem

witam wszystkich nie jestem pewien do konca jaki powinien byc prawidlowy luz zaworowy w xtz 660 zrobilem glowice i teraz nie wiem do konca na jaki luz zlozyc

ps.koledzy czy mamy na forum temat zakladke w ktorej ostrzegamy przed nie uczciwymi warsztatamy bac mechanikami jesli nie to moze cos takiego stwozyc
    ja bym chcial ostrzec wszystkich nie dawajcie do tokarza w konikowie kolo koszalina
    dalem do niego glowice i tak zrobil ze musialem dac do poprawy wiec uwazajcie koledzy przed nim.

Hej, co do luzów to Ci nie powiem, ale mam tu manuala do XTZ 660 w to powinno być opisane. http://hostuje.net/file.php?id=f42a5...e67f525c20e0a8
    .

Komentarz

Był już temat o zaworach. Na wydechowych od 0.20 do 0.25 a na ssących 0.10 do 0.15 z tego co pamiętam ale nie jestem pewny.

Wartości błędne - prawidłowe poniżej.

Komentarz

A do opinii o warsztatach jest oddzielny dział.
        sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez @MARIUSZ@ Zobacz posta
          Był już temat o zaworach. Na wydechowych od 0.20 do 0.25 a na ssących 0.10 do 0.15 z tego co pamiętam ale nie jestem pewny.
          A nie powinien być luz ssące 0,07-0,12mm, wydechowe 0,12-0,17mm. ?????

EDIT
          NIE WPROWADZAJ LUDZI W BŁĄD JAK NIE WIESZ NA PEWNO
          Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.

Komentarz

panowie ale po h.j gdybać wystarczy zajrzeć do manuala i po sprawie

NA ZIMNYM SILNIKU:
            WYDECHOWE:0,15-0,20
            SSĄCE:0,10-0,15
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

Ok zwracam honor. Dane te wziołem z postu http://xtzclub.pl/threads/464-zawory-xtz ale dotycza one xt 600z.
              Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46. Powód: poprawna nazwa motocykla

Komentarz

No nastąpiła u mnie mała pomyłka wybaczcie

Komentarz

Pracuję...
                X