Mam rozumieć że napis Sintetic nie koniecznie oznacza że to jest olej w pełni syntetyczny.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki olej na docieranie silnika?
Zwiń
X
-
Robkri bez nerw
Tu chodzi o bazę olejową. Najprosciej tłumacząc: mineralne oleje to mineralne, półsyntetyczne to oleje na bazie mineralnej z dodatkiem syntetyku, są tez półsyntetyki (syntetyki), w których baaardzo zmieniono łańcuchy weglowodorów itp., tak, że przypominają syntetyki (półsyntetyki), ale nimi jeszcze nie są. W pełni syntetyczne oleje to te najdroższe i jak nazwa wskazuje są robione z materiałów "sztucznych", nie w prostej linii z bazy mineralnej. Te ostatnie są najlepsze pod względem trwałości, odprowadzania ciepła, stabilności temperturowej itd.
Zerknij na najdroższe oleje Panolin, Motorex czy Motule, to są głównie syntetyki.
Na opakowaniu wiele rzeczy piszą i chwalą się, że olej jest w technologii syntetycznej (technologii!!!), ale nie jest to jeszcze syntetyk.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Nie ja tam niebywale spokojny człowiek jestem, mnie na język nadepnąć , nic nie powiem. Tak sobie tylko kombinuję że niewiele wiem o olejach chociaż sam je kupuję i wymieniam w samochodach, motocyklach, zawsze w przeświadczeniu że jak kupiłem np. syntetyk to taki dostałem a tu całe życie żyłem w nieświadomości
Komentarz
Komentarz