Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trudny temat czyli nie odbijające sprzęgło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Trudny temat czyli nie odbijające sprzęgło

Panowie,
    w was ostatnia nadzieja.
    Założone sprzęgło z nowymi sprężynami podobno twardszymi, sprzęgło ustawione na punkt, a klamka nie odbija. Uprzedzę pytanie, linka chodzi jakby była nowa, wszystko jak w manualu
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Ale sprzęgło rozłącza ? Tzn po wciśnięciu klamki jedynka wchodzi bez zgrzytu? Jeżeli na 100 % jesteś pewny poprawności złożenia to ewentualnie powinien być pomiędzy tarczami taki druciany spręzysty pierścień ale on ma odpychać tarcze od siebie a powrót klamki powinny wymuszać sprężyny. Zrzucaj dekiel I sprawdź czy wszystko jak trzeba. Kosz,łożysko oporowe, tarcze i przekładki i ten zębaty popychacz
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Wiem co jest skopane ale nie mam pomysłu jak to naprawić. Nie da się wbić luz ani żadnego biegu. Czemu? Bo dzwigienki w skrzyni nie wiedzieć czemu się blokują. Na dole po prawej patrząc od góry jest R a po lewej L. I góra C. Zdjąłem górną pokrywę i chciałem ustawić shiftcam w pozycji neutralnej tyle że sie nie da. Te bolce wchodzą tylko w 1 pozycji i nie da się ich ruszyć. Tzn przestawić na żądny bieg.
      Myślałem że może mechanizm ruszy przy odpalonym motocyklu ale nic z tego.
      więc nie wiedzieć czemu biegów się nie da ruszyć i tym samym sprzęgła. Grubość okładzin 2.8 mm.
      generalnie tracę nadzieje…
      Wszelakie pomysły i krytyka mile widziana. Sam silnik chodzi super

Komentarz

Pracuję...
      X