Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dziwny dżwięk po wymianie filtra powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[660] Dziwny dżwięk po wymianie filtra powietrza

Hej.

Wymieniłem filtr powietrza z jakiegoś chyba taniego już dość zabrudzonego na HF ileśtam, czerwony z siatką stalową. Po tej wymianie słychać podciśnienie. Takie zasysanie powietrza, a przy gwałtownym dodaniu gazu to jak jakaś pompa podciśnieniowa. Nie wiem czy wcześniej tak nie było bo filtr był taki brudny, czy o co może chodzić. Raczej nie jest to żadne lewe powietrze bo to ewidentny odgłos z chwytów powietrza pod kanapą. Co o tym myślicie, tak ma być ??

na czystym filtrze tak ma byc. Przynajmniej u mnie tez tak jest.
    Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

dobrze by było jak byś uzupełnił profil, bo nie zawsze wiadomo o jakie moto chodzi,

na wcześniejszym filtrze nie było tego słychać bo inaczej tłumił szmery ssania, przez bród mało powietrza się dostawało żartuję oczywiście, chyba wsadziłeś dobrą stroną filtr bo widziałem że w 660 nieraz ludzie wsadzają odwrotnie ale nie powinno mieć to znaczenia.
      Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

odwrotnie chyba się nie da zobacz czy dobrze przylega w tych prowadnicach bo jak duży luz coś trzeba było by podłożyć

Komentarz

Ja daję jeszcze do filtra powietrza uszczelkę drzwiową o profilu D - zamiast fabrycznej gąbeczki w wielu filtrach. Wtedy wchodzi ciasno (na płyn do mycia naczyń) i nie ma opcji żeby powietrze bokiem leciało.

Komentarz

no i sprawdź uszczelkę pokrywy obudowy filtra powietrza - u mnie była tak wygnieciona że lewe powietrze łapał do obudowy - zmierz głębokościomierzem jak głęboko jest uszczelka względem rantu na obudowie.
            Nie maszyna lecz chęć szczera zrobi z Ciebie ADWENCZERA!!!

Komentarz

Okej dzięki za sugestie, post nr 1 najbardziej mi się podoba "tak ma być", hehe
              A co do profilu to jeszcze nie ogarnąłem tematu po awarii forum za chwilę uzupełniam

Komentarz

Sciagnij kanape, odpal moto i posluchaj gdzie to powietrze zostaje zasysane. Ale cos ci sie dzieje z moto czy po prostu dzwiek ci przeszkadza?
                Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

nie przeszkadza, chciałem tylko zapytać czy tak ma być )

Komentarz

Przy czystym filtrze ma siorbać powietrze ,powyżej 5 tys jajka mają ci wpadać w wibracje od rezonansu w airboxie
                    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

hehe, dlatego jeżdżę na dwójce

Komentarz

Pracuję...
                      X