Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Napinacz łancucha rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Było! Nawet rysunki dawałem oraz foty
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
      Było! Nawet rysunki dawałem oraz foty
      pamiętam, szukałem... ale poległem.

pomożesz?
      "ja to ja, więc jako ja chcę być znany"
      =>
      Motocyklowy Klub Podróżników STRANGERS.PL

Komentarz

No to ja pomogę może

Zapewne chodziło o tę zdjęcie :

W manualu Haynes'a nie ma w tekście, chociaż może to przeoczyłem, mowy w którą stronę ma być skierowana zapadka. W innej wersji manuala już pojawia się taka informacja :

Czyli zapadka ma być skierowana w dół Pane.

Komentarz

Mam pytanko, chcę zmierzyć na którym ząbku jest napinacz. Najpierw odkręciłem dwie śruby imbusowe całkowicie, później śrubę na klucz 12 delikatnie ruszyłem i napinacz odskoczył do tyłu. 16 ząbek.
          1. Czy jest to prawidłowy odczyt (i kupuję nowy łańcuch od Kawasaki), czy też źle odkręcałem napinacz (może powinno się najpierw odkręcić śrubę klucz 12 i dopiero policzyć)?
          2. Jak prawidłowo złożyć napinacz (1 ząbek i się sam ustawi)?
          3. Jeśli źle odkręcałem to co mogę teraz zrobić, aby stwierdzić zużycie łańcucha?

Komentarz

źle odkręcasz.
            Najpierw dużą śrubę ze środka, wyciągasz sprężynki z pod spodu, wykręcasz dwa imbusy po bokach i ostrożnie wyciągasz napinacz i sprawdzasz (liczysz). Potem chowasz na maksa ramię w napinaczu, wkładasz na miejsce, przykręcasz imbusy i wkrętakiem wysuwasz napinacz do oporu (z rozwagą). Na koniec przykręcasz środkową śrubę ze sprężynami. Ja po przygodach z przestawiającym się rozrządem sprawdziłbym jeszcze zgranie znaków po tym zabiegu.

Komentarz

Pracuję...
            X