Zaczeka co najmniej do rana żeby klej do gwintów i pasta zastygła.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Babcia lubi wypić llitr oleum na tysia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaJa bym odpalił chwilkę poczekał żeby temperaturę złapał i dalej jazda. Może ten moment dokręcenia był decydujący że UPG puściła. Ile dałeś za tą elektroniczną zabaweczkę bo noszę się z zamiarem zakupu klucza dynamometrycznego a i to cudo też biorę pod uwagę.
Komentarz
-
Za te pieniądze można mieć już niezły klucz dynamometryczny.
http://allegro.pl/klucz-dynamometryc...351277144.html - taki mam i mogę polecić.sigpic
Komentarz
-
Nie wiem,kilka silników już w życiu docierałem i 'szurania" nie pamiętam,owszem były różnice w termice i osiągach ale jakiś dodatkowych odgłosów nie było,jak już to silnik chodził ciszej niż przed szlifemJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Pojeździłem. Stres był, schizy też, że jednak znowu coś puściło, ale wszystko ok. Prawie wszystko. Chciałem na szybko wymienić olej na kolejny, a wiadomo, co szybko to po diable. Przy dokręcaniu śruby spustowej niby grzechotkę chwyciłem prawie przy nasadce, a i tak uwaliłem gwintZa pięknie byłoby bez problemów
Z jednej strony sam sobie jestem winny, bo przecież mogłem od razu kręcić kluczem dynamometrycznym, z drugiej swój wkład wniosła akcesoryjna śruba z końcówką magnetyczną, która ma krótszy gwint niż oryginał. Paniki narobiłem, że teraz szybko trzeba kombinować helicoil, ale jak się okazuje gwintu uwaliło na ok 8mm, a zostało kolejne 10-12mm, więc wystarczy załatwić dłuższą śrubę M14x1.5. Swoją drogą to ta śruba magnetyczna w tym przypadku to pic na wodę, bo magnes jest schowany w gwint prawie centymetr, więc nie ma jak zbierać opiłków.
Poza tym wszystko gra i bucy
Komentarz
Komentarz