Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Membrany gaźnika od DR800 do XTZ 750
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Temat ostatnio przerabialem i przychylam sie do zdania Marcina. Miałem padniete obie membrany i szukałem nowych. Jak zamowilem membrany do Xtz w tanimsklepiemotocyklowym.pl to dostałem własnie te o których piszesz (vcc-302). Są one mniejszej średnicy i "krótsze" niż te oryginalne (pęknięte i wyciągnięte z gaznikow). Są bez przepustnic. Ja nie uznaje takich rzeźb i zamowilem ponownie do Xtz (w motolancuchach.pl) a zwróciłem niepasujace. Moim zdaniem nie warto ale to oczywiście moje subiektywne zdanie i nie musicie sie zgadzać. Bo w sumie wyjmujesz uszkodzone a skladasz niepasujace. Co zyskujesz? Kasę. Ale czy zyskujesz pewność ze jest ok? Ja nie chce testować
-
Nie wiem kto taką bujdę puścił że te mambrany pasują, na siłę to można się i zesrać na zawołanie albo wsadzić na siłę właśnie te membrany, one nie pasują i średnicą i wysokością, ale nie oznacza to że nie można ich wsadzić, czeczen jakoś jeździ na takich.
Ja bym nie eksperymentował z siuwaksem i wsadził membrany dedykowane do teresy.
Zostaw komentarz:
-
W ASO na pewno by była
KTM LC4 też ma mikuni, bardzo podobnego w konstrukcji (BST40, membrana pasuje) i nich widać w przyśpieszonym tempie jak gaźnik się zużywa (degeneruje wręcz). W LC4 z przebiegiem 40-50kkm (często i z mniejszym) latanych w terenie są już ewidentne luzy na przepustnicach (koleboce się na boki), powycierane prowadnice, nadgryzione iglice) - i dopóki się tego nie zrobi porządnie to moto marudzi na wolnych, gorzej się wkręca itp. cyrki robi. Z membranami raczej nie ma problemów - to pył i wibracje tak wykańczają w/w elementy.
Zostaw komentarz:
-
chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniemZamieszczone przez fxrider Zobacz postaMiał rację, że te membrany pasują do DR750/800. Co nie znaczy, że do ST też. Big ma jednak mniejsze gaźniki (bodajże takie same jak GS500, oprócz dysz,etc. oczywiście).
kolega pytał, czy membrany od DR800 pasują do ST
Zamieszczone przez fxrider Zobacz postaTen kawałek plastiku to przepustnica - można ją przełożyć, choć sama przepustnica (i jest bieżnia) też się zużywa.
wiem, wiem...
choć w sumie ciekawe, czy zużycie bieżni ma wpływ na pracę gaźnika? pewnie tak..
swoją drogą nigdzie nie widziałem nowej bieżni do kupienia.
Ostatnio edytowany przez _ja; 611.
Zostaw komentarz:
-
Miał rację, że te membrany pasują do DR750/800. Co nie znaczy, że do ST też. Big ma jednak mniejsze gaźniki (bodajże takie same jak GS500, oprócz dysz,etc. oczywiście).
Ten kawałek plastiku to przepustnica - można ją przełożyć, choć sama przepustnica (i jest bieżnia) też się zużywa.
Zostaw komentarz:
-
nie jestem przekonany...
membrany w Teresie są chyba jednak innych rozmiarów.
Larsson Polska - dostawca techniki motocyklowej, skuterowej i warsztatowej. Dystrybutor renomowanych marek: Yuasa, RK, TRW, EBC, NGK, JM Products, Hiflo, Vesrah, Motul, Osram.
Oczywiście pomijam kwestię tego kawałka plastiku, który jest do nich doczepiony.
Zostaw komentarz:
-
Membrany gaźnika od DR800 do XTZ 750
Witam
Po rozkręceniu gaźnika w mojej Tenerce 750 okazało się że membrany przepustnicy gaźnika są dziurawe. Na forum znalazłem informację że pasują od Suzuki DR800. Zamówiłem więc od DR-ki ponieważ są o wiele tańsze od oryginałów Yamaha. Ale mam pewne wątpliwości czy to na pewno te same membrany. Te nowe są o wiele mniejsze. Czy ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi? Dowiedziałem się w sklepie ze mimo że na opakowaniu od membran nie ma wypisane modelu motocykla (chodzi o DR800) membrany VCC-302 pasują do w/w motocykla.Załączone plikiTagi: Brak
Zostaw komentarz: