szybko zamknijcie temat bo się pozabijają
Szukający informacji je znajdzie. Chętny do podjęcia decyzji jakie membrany kupić ma również kompendium poglądów.
Skoro nie widać (nie czuć) różnicy to jednak rozwiązanie to działa.
,przecież większosć tych patentów to zastąpienie jednej części inną tyle,że tańszą,żóci robią ją tak samo tanio a nam drożej sprzedają i tyle...
.

) szukałem jakiejś tańszej opcji niż ASO i padło na opisywane membrany ... 
nie zauważyłem spadku mocy czy jej braku pod obciążeniem i przy pełnym otwarciu przepustnicy... ale nurtowała mnie cały czas ta kwestia i zdobyłem membrany oryginalne -czekają na wymianę od marca i jakoś tak schodzi ... Zrobiłem na tych membranach od dr-y troszkę ponad 5tkm i jest dobrze .... motocykl nie był na hamowni - więc są to moje subiektywne odczucia nie podparte twardymi dowodami - każdy musi sam zdecydować czy zakładać te membrany .Istotne jest żeby w informacji dotyczącej możliwości wykorzystania tych membran podać "różnica w wymiarach jest taka i taka" tak żeby zainteresowany mógł zdecydować czy pasuje mu taka opcja

Mówię głośno i wyraźnie, gdyz jestem przekonany w swojej wiedzy
A denerwuje mnie teoretyzowanie, czcze gadanie o rzeczach, których się nie spróbowało.
A może z przekory lubisz się ze mną spierać? Pamiętasz jeszcze, że tam jest sprężyna w środku? W ogóle miałeś gaźniki w rękach przy membranie oryginalnej i przy założonej membranie Suzuki? A? 
A tak rzeczowo - żeby móc coś takiego stwierdzić to trzeba by na jednym moto wsadzić po kolei i takie i dedykowane, wrzucić na hamownię i zlitrażować - wtedy by były podstawy do takich stwierdzeń. Bo wątpię, aby różnica wysokości membrany nie miała żadnego znaczenia.

Na forum jest kilka osób, które .erdolą głupie teoretyzowanie jak tu teraz, jeżdzą i się nie przejmują 
Sprzedałem ich kilkanaście kompletów (pomijając te, które poszły do dedykowanego na pudełku jednośladu) i jak na razie jeden do mnie przyszedł z powrotem (aż trzech "mechaników" do mnie dzwoniło w tej sprawie z różnych części PL, qurva).
Zostaw komentarz: