Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Szarpanie dławienie przy stałej prędkośći

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Właśnie zluzowalem Ssanie i widzę że muszę wyrwać gaziory. Lojjj.... Dzięki za rady łukasz

- - - Zaktualizowano - - -

IMAG0637.jpg
    Czy to takie zmęczone życiem ma być?

Komentarz

Czasem kopci na czarno a czasem nie. Można powiedzieć że rzuca czarnymi chmurami. Wstałem właśnie po nocy i biore sie do roboty.
      A z tym serwisem to jest taka sprawa ze nie dokońca jestem zadowolony. Poza tym jakbym teraz wstawił to pewnie w czerwcu bym odebrał. A nie ukrywajmy to jest manufaktura a nie o to w tym chodzi. I wezme się za to sam. Wstawiłem ją na zawory bo sam to może miał bym pod góre.. Dziękuje za rady i do napisania wieczorem.
      dzik312
      u mnie ten sam objaw
      nie wiem dlaczego ale wczesniej sie nie wysłał ten post

Komentarz

To, czyli iglice ssania nie może tak wyglądać, mam taka teorię że iglice wyglądają tak dla tego że przez nieszczelne zawory ssące do gaźnika dostaje się paląca się mieszanka i tak wypala iglice. W poprzednich gaźnikach tak miałem i w pewnym momencie zaczęła pracować na wolnych obrotach jakby na jeden cylinder a przy schodzeniu z obrotów hamując silnikiem miała takie przypierdy i strzelanie w wydech, wtedy wymieniłem świece, wyczyściłem gaźniki, uszczelniłem iglice w miejscu przechodzenia przez uszczelki w tych zatrzaskach, trochę wkręciłem dyszę i przestała ale paliła 8 l na 100 km, porucz tego miałem jeszcze "rozgiełdaną" iglicę i rurkę emulsyjną gaźnika pierwszego cylindra. Po sezonie udało mi się kupić od forumowicza super gaźniczki które bez mycia i regulacji po zamontowaniu sprawiły że spalanie oscyluje w okolicy 6,5 l przy moim stylu jazdy.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
          mam taka teorię że iglice wyglądają tak dla tego że przez nieszczelne zawory ssące do gaźnika dostaje się paląca się mieszanka i tak wypala iglice.
          Coś na rzeczy może być, bo moje w dotyku właśnie takie troszkę jakby podpalone są (chropowate), nie tylko od wytarcia.

Faza, moje wyglądają trochę lepiej a już jaja zaczęły mi jaja robić (bo wszystko inne miałem już wyregulowane ładnie) więc obstawiam że u ciebie to będzie najgłówniejsza przyczyna.

Komentarz

więc tak napewno jedna z gumek była pęknięta. raczej nie stało się to podczas mojego rozbierania o czym świadczył charakter owego pęknięcia. Zmęczenie materiału.
            Troche kleju i gotowe no bo skąd tu wziąć taką gumkę. Dopiłowałem oprócz tego te siodełka na iglicy na równo, no i pytanko bo wiecie lepiej - takie przedmiotowe gumki idzie dostać?? po 22 wyjade i sprawdze bo teraz dzieciaczka popilnować muszę. Póki co zapaliła i pracuje w miare równo. Zobaczymy jak bedzie na drodze.
            PS. Coś mi sie wierzyć nie chce że oni mi wyczyścili te gaźniki....

a i jeszcze jedno jak założyłem to tą blaszką w dół to chyba dobrze>??

Komentarz

Blaszka ma chodzić po płaskim w korpusie (po przeciwnej jest tylko rant)- nie pamiętam czy to dół czy góra, ale raczej dół bo inaczej by iglice wycierało.
              Numery tak iglic i uszczelniaczy za chwilę dopiszę bo mam zanotowane gdzieś w zeszycie.

Edit:
              Iglica ssania , nr 28152 - cena 4,25 EUR
              Uszczelniacz iglicy ssania, nr 29347 - cena 4,25EUR
              Oczywiście trzeba x2.
              Części KEDO do gaźników ma w polsce firma ze Szczecina:
              Profesjonalne usługi hostingowe dla firm oraz osób prywatnych - Hosting WWW, Poczta e-mail, Antyspam AI, PHP, Serwery MySQL, Serwery VPS, Rejestracja domen polskich, globalnych, narodowych, Sprzedaż Certyfikatów SSL

Edit2:
              Przy czyszczeniu gaźników nie za bardzo jest konieczność zaglądać do tych iglic - bo tam otwory są duże i nic się nie zatyka, więc jak ktoś intuicyjnie podchodzi do sprawy to tego nie rusza. Ja czyściłem u siebie wcześniej kilka razy i nie zaglądałem - a jak widać należało.
              Ostatnio edytowany przez dzik312; 495. Powód: numery kat.

Komentarz

Jeśli byś zamawiał iglice ssania i te uszczelniacze to mam prośbę, zmów 4 szt. iglic i 4 szt. uszczelniaczy będę reanimował stare gaźniki a i do tych nowych w razie W będę miał na zapas podasz konto to przeleję ci za części i koszty przesyłki.

Komentarz

No i po jeździe próbnej.. tragedia.. pociqgnalem 180 km/h było przez parę kilosow dobrze a potem to już szarpanka na calego. Idę do domu zamawiać i mam nadzieję że to będzie to. Odezwę Sie na priv do kolegi. Jak ktoś jeszcze chętny to czekam do soboty z zamówieniem. Jutro jeszcze podniebienia świece dla pewności bo cały cyrk zaczął Sie po wymianie świec i tych regulacjach.

dodaje linki
                  http://kedo.com/ssl/php/art_detail.php?PHPSESSID=4fa71c38d2a58e44a6ad401b2 7132330&f_param=28152&f_showtxt=2&f_picture=1

http://kedo.com/ssl/php/art_detail.php?PHPSESSID=4fa71c38d2a58e44a6ad401b2 7132330&f_param=29347&f_showtxt=1&f_picture=1

20 e koszt przesyłki

Komentarz

Coś kombinujesz - przez polskiego dystrybutora będzie taniej z wysyłką.
                    Linki nie działają, bo byłeś zalogowany. Jak ktoś chce pooglądać to daję tutaj:
                    Application: XTZ750, TDM850-'98, TRX850 (BDST38 Carburettor) 

Application: XTZ750, TDM850-'98, TRX850 (BDST38 Carburettor) 

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                      Jeśli byś zamawiał iglice ssania i te uszczelniacze to mam prośbę, zmów 4 szt. iglic i 4 szt. uszczelniaczy będę reanimował stare gaźniki a i do tych nowych w razie W będę miał na zapas podasz konto to przeleję ci za części i koszty przesyłki.
                      Pytanie było właściwie skierowane do dzik312, po co przepłacać, lepiej dać zarobić polskiemu przedsiębiorcy.

Komentarz

hola hola nic nie kombinuje znalazłem na stronie którą podałeś kolego dzik 312 i dlatego podałem jaki mają koszt wysyłki. Nie miałem czasu poszukać..

wysłałem malilem zapytanie jak bede miał odpowiedź to dam znać się zrobi zamówienie zbiorcze.

Komentarz

O i bardzo dobrze

Komentarz

Zamieszczone przez Faza Zobacz posta
                            hola hola nic nie kombinuje znalazłem na stronie którą podałeś kolego dzik 312 i dlatego podałem jaki mają koszt wysyłki. Nie miałem czasu poszukać..
                            W tym temacie była korespondencja z tej firmy - koszt wysyłki normalny, w PLN:

Ja napisałem dzisiaj rano do nich - z zapytaniem o 2 kpl (dla siebie), bo nie wyczaiłem że robkri pisze do mnie.
                            Sądzę że przy takiej normalnej cenie wysyłki nie ma sensu robić jakiejś zbiorówki, chyba żeby dali rabat - ale ten rabat to chyba na piwo by musiał zostać dla kogoś kto by to zamawiał, pakował i rozsyłał...

Komentarz

To ja poproszę szczegóły dotyczące zamówienia i sobie zamówię z tej firmy. Dzięki

Komentarz

16 zł kurierem sobie liczą od początku miesiąca.
                                --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Pracuję...
                                X