660 po nagrzaniu wywala płyn chłodniczy przelewem. Na moje to jest moment, kiedy powinien włączyć się wentylator/ otworzyć termostat, nie leci cały czas. Termostat pasuje z Tico jak w 750?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wywala płyn chłodniczy.
Zwiń
X
-
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."Tagi: Brak
-
Wentylator działa przy wciśniętym klaksonieTaka pozostałość chyba po Ukrainie Mody'ego
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zdecydowanie opcja a. No nic, pobawię się z kablami.sigpic
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
to jest standart temat w małej teresie że pada czujnik włączania wentylatora u mnie tak samo było .... termostat pasuje od tico,
Ja kupiłem całą obudowę termostatu dla tego czujnika ale chyba można spróbować go dobrać , możesz dodatkowo zrobic sobie oddzielny włącznik wiatraka żeby samemu załączać ale tylko jako dodatkowy bo ten w termostacie czujnik musi działać żeby się nie zajebać i nie przegrzać Teresy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz postaWentylator działa przy wciśniętym klaksonieTaka pozostałość chyba po Ukrainie Mody'ego
zaczyna się gotować przez to przelew, musisz z tym czujnikiem zrobić porządeksigpic
Komentarz
-
Sprawdź termostat bo to że nie działa wentylator to za mało żeby wywalał płyn-chyba że się tak grzeje. Ale żeby zagotować płyn, przy sprawnym układzie to trzeba by się mocno postarać.
Sprawdzenie termowłacznika jest proste. Wystarczy odpiąć od niego kable i je połączyć. Termowłącznik po prostu daje styk pomiędzy pinami po przekroczeniu odpowiedniej temp.
Jak nie działa wentylator po złączeniu kabli to jest jeszcze bezpiecznik na tym obwodzie (pod kanapą po lewej).
Jak masz "usprawnioną" instalację to trochę więcej roboty.
Sam termowłącznik można dobrać od japońskiego samochodu. Już to przerabiałem i gdzieś na forum opisałem.
Komentarz
-
A pewny jesteś jaki masz płyn w układzie? też mi się kiedyś gotował, nawet na wyjeździe zrobiłem włącznik wentylatora na kierownicy. Potem pomierzyłem temperaturę otwarcia/zamknięcia termostatu, włącznika wentylatora, a okazało się że to płyn zaczyna wrzeć w 105 stopniachHvězdy chtějí patřit Tobě...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tomur Zobacz postaSprawdź termostat bo to że nie działa wentylator to za mało żeby wywalał płyn-chyba że się tak grzeje. Ale żeby zagotować płyn, przy sprawnym układzie to trzeba by się mocno postarać.
Sprawdzenie termowłacznika jest proste. Wystarczy odpiąć od niego kable i je połączyć. Termowłącznik po prostu daje styk pomiędzy pinami po przekroczeniu odpowiedniej temp.
Jak nie działa wentylator po złączeniu kabli to jest jeszcze bezpiecznik na tym obwodzie (pod kanapą po lewej).
Jak masz "usprawnioną" instalację to trochę więcej roboty.
Sam termowłącznik można dobrać od japońskiego samochodu. Już to przerabiałem i gdzieś na forum opisałem.sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez mody Zobacz postaczujnik który "odpala" wentylator jest padniętysigpic
Komentarz
Komentarz