Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Głowica - kompleksowa odbudowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Cena którą podałem (2500) była liczona w.g. zamienników, bo jakby chcieć w ASO zamawiać to pewnie by kupienie całej ładnej ST kaski starczyło.
    Same zawory (zamienniki) do ST to jest już koło 1000 zł.

Zostaw komentarz:

• Tomur
    odpowiedział(a)
    Kilka lat temu robiłem głowice w Kielcach zresztą. Ale tylko nowe prowadnice i szlifowanie gniazd/zaworów. Koło 20 zł za zawór płaciłem.

W starej książce nawet polecali metodę na samodzielne planowanie głowicy: tafla szkła jako wzorze płaszczyzny i papier ścierny. Ale kiedyś różne dziwne rzeczy ludzie robili sami. Nawet chleb piekli

Racja zawory można samemu dotrzeć ale:
    -dożo roboty tak jak Czeczen pisze, no chyba że masz dwa zawory
    -jak są mocno wyklepane/wypalone to od docierania robi się "rowek" w gnieździe a nie stożek gładki jak być powinno.

Zawory i gniazda do Yamahy na pewno są b drogie. Może dorobienie w zakładzie takim jak Parandowscy było by tańsze.

Prowadnice-można zażyczyć sobie w zakładzie żeby dotoczyli z czegoś innego. Mi dotoczyli brązowe, lepsze i tańsze niż oryginalne żeliwne.

Nie wiem jak takie poskładanie głowicy z części różnych sprawdzi się w ST. W Uralu chodzi super, do tych 5 tysięcy obrotów się kręci.

Zostaw komentarz:

• czeczen
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dex Zobacz posta
    A samo docieranie zaworów do gniazd, wymiana uszczelniaczy i ewentualnie planowanie?
    I gdzie taką naprawę można zrobić?
    Ja taką robotę zleciłem za 250 - z uszczelniaczami. Poza planowaniem głowicy taką naprawę mozna zrobić samemu - wbrew pozorom nie jest to trudne - ale czasochłonne

Zastanawiałem się nad taką robotą bo jedną głowicę mam praktycznie wykończoną - ale koszty zaworów,gniazd,prwadnic jest masakrycznie wysoki - faktycznie łatwiej kupić jakieś 3vd ...

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Uszczelniacze to już stówa

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Coś koło 200 zł (bez samych uszczelniaczy oczywiście, te trzeba oddzielnie kupić).
    Ja takie tematy zlecałem tutaj: http://www.kozieranski.com.pl/ (Warszawa Praga Płd.) i mogę śmiało polecić ten zakład.

Zostaw komentarz:

• dex
    odpowiedział(a)
    A samo docieranie zaworów do gniazd, wymiana uszczelniaczy i ewentualnie planowanie?
    I gdzie taką naprawę można zrobić?

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Kupa hajsu. Wymieniając zawory i prowadnice masz już przynajmniej połowę nowego (używanego) silnika od 3VD

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Szacuję, że w ST ok. 2500 zł

Zostaw komentarz:

• czeczen
    rozpoczął temat [750] Głowica - kompleksowa odbudowa

Głowica - kompleksowa odbudowa

Jest może ktoś kto poddał głowicę kompleksowej odbudowie?

-wymiana gniazd zaworowych
    -wymiana zaworów
    -wymiana prowadnic zaworowych
    -nowe sprężyny
    -oczywiście planowanie i uszczelniacze

Jeżeli nie robił nikt całości to może zróbmy zestawienie poszczególnych czynności żeby przekonać się jaki jest koszt łączny takiej zabawy ....

kiedyś robiłem planowanie,docieranie gniazd i wymianę uszczelniaczy - zapłaciłem 250 - jak z innymi wymianami?
Pracuję...
X