Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Głowica - kompleksowa odbudowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez DenisBrest Zobacz posta
    A moze jest link, gdzie kupic te prowadnice?
    U mnie na przykład Nie wiem czy są ale może gdzieś uda się dorwać zamienniki, wieczorem poszukam.

Zostaw komentarz:

• MaciekTOS
    odpowiedział(a)
    Dokładnie u Paradowskich robią tylko zawory i są w stanie zrobić każdy zawór z rys technicznego projektu itp .Byłem tam chwile na stażu i robią na prawdę porządną robotę .Polecam

Zostaw komentarz:

• DenisBrest
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
    - zawór dolotowy: 98 zł
    - zawór wydechowy: 220 zł (od XTZ już nie ma, są 5PS - to chyba tdm900)
    - sprężyna zaworowa: 30 zł
    - prowadnica dolotowa: 195 zł
    - prowadnica wylotowa: 194 zł

Gniazda są niewymienne.
    A moze jest link, gdzie kupic te prowadnice?

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Mogą być zgrzewane bo skręcane to raczej nie

Zostaw komentarz:

• Piżama
    odpowiedział(a)
    Jest jeszcze mały problem. Nie wiem jak w 750 ale do 660 zawory wydechowe są robione z dwóch innych materiałów i są ze sobą skręcane, można to sprawdzić magnesem, od połowy w dół magnes nie chce przyciągać zaworu. Nie jestem pewien ale dolna część może być tytanowa. Podobno BMW takie coś stosowało.

Zostaw komentarz:

• amc_racing
    odpowiedział(a)
    AMP Paradowscy to fabryka zaworów, produkują tam tylko i wyłacznie zawory silnikowe do chyba wszystkich samochodów jakie są, robią zawory na pierwszy montaż dla wielu marek,oraz zamienniki orginału. Głowic tam nie robią... :-)

Zeby dorobic zawor trzeba przysłac stary, lub dokładny rys. tech.

Zostaw komentarz:

• xieciu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amc_racing Zobacz posta
    u paradowskich dorobienie 1szt zaworu 67zł brutto + wysyłka. Do samochodów dorabiałem już do prze różnych silników i złego słowa powiedzieć nie mogę,nie wiem jak sprawdzą się w moto.
    nie wszystkie zakłady chcą się podjąć roboty głowic motocyklowych - sprawdzałem, ale można zadzwonić zawsze będzie jakiś ratunek

Zostaw komentarz:

• amc_racing
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Tomur Zobacz posta
    Może dorobienie w zakładzie takim jak Parandowscy było by tańsze.

Prowadnice-można zażyczyć sobie w zakładzie żeby dotoczyli z czegoś innego. Mi dotoczyli brązowe, lepsze i tańsze niż oryginalne żeliwne.

u paradowskich dorobienie 1szt zaworu 67zł brutto + wysyłka. Do samochodów dorabiałem już do prze różnych silników i złego słowa powiedzieć nie mogę,nie wiem jak sprawdzą się w moto.

Zostaw komentarz:

• xieciu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
    Nie do końca tak ... poprawić głowicę można poprzez docieranie gniazd i wymianę uszczelniaczy - taką czynność można a nawet trzeba zrobić. Teraz moja głowica jest po regulacji luzów i wychodzi na to ze dokonuje żywota bo na następną regulację już nie będzie możliwości. Dlatego przygotowałem sobie inna głowicę gdzie jeszcze płytki są w zakresie 180 - na jakiś czas wystarczy
    Racja, u mnie ze 140-160 po frezowaniu zrobiło się 110-120, a zawory cienkie jak żyletki. Jak rozbroję starą głowicę, to wrzucę fotki jak nie należy regenerować głowicy

Zostaw komentarz:

• czeczen
    odpowiedział(a)
    Nie do końca tak ... poprawić głowicę można poprzez docieranie gniazd i wymianę uszczelniaczy - taką czynność można a nawet trzeba zrobić. Teraz moja głowica jest po regulacji luzów i wychodzi na to ze dokonuje żywota bo na następną regulację już nie będzie możliwości. Dlatego przygotowałem sobie inna głowicę gdzie jeszcze płytki są w zakresie 180 - na jakiś czas wystarczy

Zostaw komentarz:

• dex
    odpowiedział(a)
    Czuli podsumowując (poprawcie mnie, jeśli się mylę), dopóki silnik trzyma kompresję, to głowicy się nie dotykać (nie mówię tu o regulacji luzów oczywiście)?
    A jak już przestanie i nie będzie to wina tłoków/pierścieni, to szukać używanej głowicy?

Zostaw komentarz:

• xieciu
    odpowiedział(a)
    Frezowania nie polecam, chyba że jest tam jeszcze sporo materiału. W moim przypadku po frezowaniu i docieraniu rozmiar płytki wyszedł 120 i mniej, a mniejszych nie ma. Płaciłem 15pln za zawór, plus uszczelniacz w larssonie po ok. 8 pln, uszczelka pod głowicę itp. W sumie taniej byłoby znaleźć inną głowicę, ponieważ ta się rozsypała przed następną kontrolą luzów.

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dex Zobacz posta
    robocizna ze 200
    Z wymianą prowadnic? Nie ma mowy.
    Uszczelniacze z ASO też pewnie koło 30zł/szt by kosztowały.
    Potem uszczelki, płytki i jeśli chcielibyśmy jeszcze gniazda jednak dorabiać albo chociaż frezować to już w pod okolice 6k dociągamy.

Zostaw komentarz:

• dex
    odpowiedział(a)
    3965zł... SIC(!)
    plus uszczelniacze 100zł i robocizna ze 200, ale to już pikuś...

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    - zawór dolotowy: 98 zł
    - zawór wydechowy: 220 zł (od XTZ już nie ma, są 5PS - to chyba tdm900)
    - sprężyna zaworowa: 30 zł
    - prowadnica dolotowa: 195 zł
    - prowadnica wylotowa: 194 zł

Gniazda są niewymienne.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X