Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Sprzęgło-pytań kilka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Kosz sprzęgłowy się zużywa w miejscu styku z zabierakami tarcz po zewnętrznej stronie i wtedy tarczki nie mogą się dokładnie rozejść po wciśnięciu sprzęgła...
    pod tym względem kosz sprzęgła jest o.k. nie ma widocznych śladów zużycia, sprawdzę jeszcze przekładki czy nie są krzywe,

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
      Numer katalogowy sprężyn:

- XTZ: 90501-221AB
      - TDM 850: 3LD 16351-00-00
      Ok jeśli chodzi o sprężyny ale czy możesz podać jeszcze numery tych dekli do których przykręca się sprężyny, może być tak że dekiel będzie się różnił głębokością miejsca położenie sprężyny i dłuższa sprężyna się zblokuje, albo zaraz po przykręceniu albo po naciśnięciu sprzęgła.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Wszystko ma inne numery katalogowe, niestety. Trzeba porównać organoleptycznie.
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

sprężyny sprzedawane przez larsson i dedykowane do ST według ichnieszego katalogu mogą być też stosowane np. w TDM 850, wysokość tych sprężyn to 54 mm, podobnie jest ze sprężynami lucas sprzedawanymi przez inter motors też są "uniwersalne" tyle że jeszcze nie nie wiem jakiej są wysokości

Komentarz

sprzęgło ciąg dalszy

Koledzy mam problem wymieniłem tarcze na nowe ,przekładki proste ta grubsza od stony kosza niby wszystko ok , spręrzyny w normie .Składam sprzegło i dalej go brak nie da się wyregulować . Czy jest jakiś patent na założenie pokrywy z wysprzeglikiem bo już zgupłem . Ząbki na wysprzęgliku są ok.
            Ostatnio edytowany przez LukaSS; 4.

Komentarz

Nowe tarcze podobno trzeba moczyć w oleju.

Komentarz

a ustawiłeś wałek w pokrywie sprzęgła na znaki?? tam są takie kreski. jeden na wałku ten co jest w pokrywie sprzęgła(tam gdzie zakładasz linkę) i jeden na pokrywie sprzęgła (zaraz przy wałku). po założeniu pokrywy sprzęgła te znaki muszą się pokrywać

Komentarz

Tarcze namoczona przez 24 h , znaki na pokrywie i walku też się pokrywają . Może coś z koszem bo ma troche luzu na boki , nie wiem czy tak ma być ?

Komentarz

Doszedłeś ze sprzęgłem do ładu? Docisk ze sprężynami też zgodnie ze znakami złożyłeś?
                    Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

Tez miałem ten prblem okazalo się ,że docisk tak jak xieciu pisze był zle zalozony.
                      Nie widziałem nawet,że są tam jakieś cechy.Przekladalem docisk i trafiłem w odpowiedni punkt.

Komentarz

Tego nie wiedziałem . Koledzy napiszcie jak te znaki wyglądają i gdzie są ?

Komentarz

Ja wczoraj sprzęgło składałem i też nie zauważyłem tych znaków Na docisku - ze sprężynami masz wybitą kropkę lub dziurkę, a drugi znak masz na koszu sprzęgłowym. Docisk pasuje tylko w tym jednym położeniu inaczej tarcze latają jak psu jajca
                          Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

Dzięki za radę poskładam i zobaczę czy wszystko wporzo. Jak zatrybi dam znać

Komentarz

Panowie sprzęgło zaczęło ciągnąć... Rozebrałem je i okazuje się że tarcze są kompletnie suche a przecież jest to jak sama nazwa wskazuje sprzęgło mokre. Co jest nie tak?

Komentarz

Okazało się, że przekładki były pokrzywione. Już wszystko gra jak należy.

Komentarz

Pracuję...
                                X