Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wyciek oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Glaza Zobacz posta
    Planuję tylko pokrywę zaworową zdjąć i zatkać otwór od środka co by się nie nasypało i wtedy powinno być chyba ok.
    jak zdejmiesz pokrywę to zobaczysz że nie będziesz miał czego zatykać

Zostaw komentarz:

• Glaza
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Może bez zdejmowania sie heli coil wkręci ale nie polecał bym takiego myku bo nie wiadomo gdzie opiłki polecą.
    Planuję tylko pokrywę zaworową zdjąć i zatkać otwór od środka co by się nie nasypało i wtedy powinno być chyba ok.

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Może bez zdejmowania sie heli coil wkręci ale nie polecał bym takiego myku bo nie wiadomo gdzie opiłki polecą.

Zostaw komentarz:

• Glaza
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Żaba Zobacz posta
    Glaza a jak wrażenia z przejażdżki?Mogłeś przeciągnąć śrubę tym momentem 21nm-w starych sprzętach niestety trzymanie się serwisówki jak biblii czasem wychodzi bokiem jak coś było kilka razy rozbierane i składane-z wyczuciem trzeba to robić
    Nie wydaje mi się żeby było to wcześniej odkręcane. Przewód doprowadzający jest metalowy i niepotrzebnie go odgiąłem przy demontażu( w pażdzierniku). Niestety w lutym przy składaniu po paru piwkach zaćmy dostałem i zamiast z powrotem go odgiąć to próbowałem dokręcić dociskając śrubę wraz z przewodem. Rezultatem krzywo troszkę śruba mi się wkręciła i gwint lekko popier...,a że skręciłem na starych miedzianych podkładkach to ciekło i znów trzeba było odkręcić.....
    koszmar z moim pierwszym japończykiem -DR RSE- powrócił-z tym że w tamtym sprzęcie kartery i dekle zrobione były z bardzo miękkiego aluminium i było to normą, a tu ewidentnie ja ciała dałem.
    Wrażenia super tylko niepotrzebnie padać zaczęło.
    Ostatnio edytowany przez Glaza; 2921.

Zostaw komentarz:

• Żaba
    odpowiedział(a)
    Glaza a jak wrażenia z przejażdżki?Mogłeś przeciągnąć śrubę tym momentem 21nm-w starych sprzętach niestety trzymanie się serwisówki jak biblii czasem wychodzi bokiem jak coś było kilka razy rozbierane i składane-z wyczuciem trzeba to robić

Zostaw komentarz:

• Glaza
    odpowiedział(a)
    Klucz joneeswey prawie nowy także parametry trzyma. Połączenie natomiast po przejażdzce zaczęło puszczać jak wykręciłem śrubę to niestety na gwincie było sporo opiłków.
    Co się robi w takim przypadku? Sprężynka? Mam nadzieje że głowicy ściągać nie będzie trzeba bo dopiero co ją założyłem.

Zostaw komentarz:

• Bezy
    odpowiedział(a)
    I trzeba pamiętać, że klucz kluczowi nie równy. Np. w atrakcyjnej cenie klucze na allegro o rozpiętości np. od 10 do 210 Nm. Można się przejechać ...

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Glaza Zobacz posta
    No i podkładki załatwiły sprawę (70gr./szt),połączenie szczelne, aczkolwiek moment 21Nm bo tyle podaje serwisówka jest nieosiągalny- 12Nm to max. później się obkręca i nie da się dokręcić.
    Może tak zostać?
    Co się obkręca? Końcówka przewodu? To trzymaj żeby się nie ruszyła, inaczej będzie cały czas ciekło.Jak jest napisane 21 Nm to staraj się tego trzymać.

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    Jakimiś szczypami przytrzymaj przewód ale uważaj żeby nie urwać !

Zostaw komentarz:

• Glaza
    odpowiedział(a)
    No i podkładki załatwiły sprawę (70gr./szt),połączenie szczelne, aczkolwiek moment 21Nm bo tyle podaje serwisówka jest nieosiągalny- 12Nm to max. później się obkręca i nie da się dokręcić.
    Może tak zostać?

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz posta
    można też pojechać na ostro i kupić w agromie nowe podkładki miedziane za 30 groszy i zapomnieć o temacie
    W sklepie może i taka cena jest ale dojazd w moim przypadku wyniósł by 300 razy więcej

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Żaba Zobacz posta
    Druciarz
    Jesteś świadomy co zrobiłeś? hehehe

Zostaw komentarz:

• Żaba
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Odkręć śrubę, podkładki miedziane wygrzej nad palnikiem gazowym i od razu schłodź w wodzie,
    odzyskają w ten sposób miękkość i po ponownym przykręceniu będą dobrze uszczelniać bo zrobią się bardziej plastyczne.
    Co to znaczy coś pewnie? Tak samo jak mniej więcej? (może kiedyć Ci powiem co to znaczy).

Dokręć to wg manuala zgodnie z podanym momentem.
    Druciarz

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Warszafka zawsze była droższa

Zostaw komentarz:

• wojtekk
    odpowiedział(a)
    W Wawie stoją po 50 gr a czasem po 1 pln

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X