Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wyciek oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    można też pojechać na ostro i kupić w agromie nowe podkładki miedziane za 30 groszy i zapomnieć o temacie

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Odkręć śrubę, podkładki miedziane wygrzej nad palnikiem gazowym i od razu schłodź w wodzie,
    odzyskają w ten sposób miękkość i po ponownym przykręceniu będą dobrze uszczelniać bo zrobią się bardziej plastyczne.
    Co to znaczy coś pewnie? Tak samo jak mniej więcej? (może kiedyć Ci powiem co to znaczy).

Dokręć to wg manuala zgodnie z podanym momentem.

Zostaw komentarz:

• Glaza
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Glaza Zobacz posta
    Czy to normalne że jak się nie zmieni na nowe miedzianych podkładek z przewodu co daje na głowice to leci olej?
    [ATTACH=CONFIG]18535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18536[/ATTACH]

chodzi mi konkretnie o to miejsce. Składam moto po wymianie pierścieni i uszczelniaczy i może coś źle zmontowałem.
    Nie to że się poci, poprostu sączy się z niego choć przykręcone jest dość pewnie. Jakby ciśnienie było zbyt duże i tędy właśnie wywala. (Po wymianie oleju spuściłem 4 litry i tyle zalałem)

Zostaw komentarz:

• Glaza
    rozpoczął temat Wyciek oleju

Wyciek oleju

Czy to normalne że jak się nie zmieni na nowe miedzianych podkładek z przewodu co daje na głowice to leci olej?
    20150226_223832[1].jpg20150226_223901[1].jpg

chodzi mi konkretnie o to miejsce. Składam moto po wymianie pierścieni i uszczelniaczy i może coś źle zmontowałem.
Pracuję...
X