Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Podbijam temat, z tym, że może jeszcze dopytam tych bardziej doświadczonych (ale może to poza tematem) jest jakiś tajemny sposób jak wybrać używany silnik na przekładkę przez internety?
Pojechać, odpalić, przejechać się i dopiero podjąć decyzję.
Ja tak kupiłem całego TDM-a, za niewiele więcej, niż na szrotach za sam silnik do XTZ wołają.
Ja też tak zrobiłem ze kupiłem tdm za nieduże pieniądze na przekładkę i jak się skończyło mam dwa motocykle, i dalej szukam silnika na przekladke, tamta tdm-ka za dobra była żeby ja niszczyć
A to żeście pomogli
Nie chce mi się bawić w zakup tdm i później walczyć ze sprzedażą części, a miejsca nie mam obecnie na przechowywanie.
Co do loterii z silnikiem, nie do końca tak jest, wystarczy kupić z pisemną gwarancją np. 30 dniową. Tak kupiłem do drugiego moto i silnik śmiga.
Kto podpowie jak z gaźnikami, trzeba zmieniać dysze czy nie?
To tak zwana gwarancja rozruchowa. Sprzedający gwarantuje, że zakupiony silnik da się uruchomić. Odpalił to czego Pan się czepiasz? Następna kwestia to wyegzekwowanie takiej gwarancji od sprzedawcy z allegro. Są tacy co sprzedają porzedny towar ale, są i kanciarze. Jak trafisz..
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
TDMek u nas sporo więc teoretycznie większy wybór dobrych silników, ale też może być więcej trupów.
Najlepsza opcja to znaleźć TDMkę po ślizgu albo niewielkim dzwonie.
Pogadaj może z gośćmi, którzy zwożą motocykle z Zachodu, może uda się jakąś znaleźć za normalne pieniądze.
Cześć, fajny wątek i ciekawy bardzo. Choć trochę czasu minęło od głównych przeróbek, chciałem prosić autorów, którzy jeszcze z nami są, o udostępnienie nowych galerii lub kilku zdjęć. Ku pamięci. Niestety stare linki do picasy dawno nie fungują. Może by zainspirowały młodych adeptów przeróbek wszelakich
Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz