Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Ściągnij pokrywę zaworów i sprawdź czy ta metalowa osłona która jest nad łańcuszkiem rozrządu jest dobrze przykręcona, sprawdź ślizg łańcucha i sam napinacz czy się nie zaciął poprostu bo to dosyć częste chociaż dźwięk raczej nie taki jak przy luźnym łańcuchu. A jak wszystko w porządku to sprawdzaj wałki rozrządu i mierz luzy zaworowe bo ewidentnie jest coś nie tak.
Normalnie nie wlozysz napinacza, musisz go scisnac i zabezpieczyc, a po wlozeniu musi odskoczyc, popraw mnie jezeli w tym silniku jest inaczej, moze tu cos poszlo nie tak bo dzwiek taki wlasnie jak by luzny lancuch sie nabijal.
Silnik był rozebrany w mak nowy łańcuch jest. Nie wiem Czy coś słyszycie na filmiku ale ja ten odgłos słyszę na filmiku takie dziwne klepanie. Co to znaczy odskoczył napinacz?
Witam! poskładałem silnik do kupy odpaliłem pracuje fajnie ale po ok 5 min zaczyna coś dziwnie hałasować od strony wałków wydechowych, miał ktoś taki problem? docierałem zawory płytki wymieniłem, zużyte prowadnice zaworów mogą hałasować? Nie jestem w stanie tego w żaden sposób zdiagnozować. Boje się tym jeździć.
Zostaw komentarz: