Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

XTZ 750 (Cykanie) w okolicy głowicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Bulbulator
    odpowiedział(a)
    Ściągnij pokrywę zaworów i sprawdź czy ta metalowa osłona która jest nad łańcuszkiem rozrządu jest dobrze przykręcona, sprawdź ślizg łańcucha i sam napinacz czy się nie zaciął poprostu bo to dosyć częste chociaż dźwięk raczej nie taki jak przy luźnym łańcuchu. A jak wszystko w porządku to sprawdzaj wałki rozrządu i mierz luzy zaworowe bo ewidentnie jest coś nie tak.

Jak znajdziesz przyczynę to daj znać
    Powodzenia

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    odpowiedział(a)
    Płytki są nowe prox, Dźwięk się nasila z wzrostem temperatury na zimno jest w miarę ok tylko po ok 5 min zaczyna hałasować.

Zostaw komentarz:

• Floydoo
    odpowiedział(a)
    Moze sie trafila miekka plytka i ja rozklepalo i gdzies jest za duzly luz, tak czy siak zawory trzeba otworzyc

Zostaw komentarz:

• jaworzak
    odpowiedział(a)
    Zdejmowałeś pokrywe i mieżyłeś luzy na rozgrzanym silniku?,może coś znajdziesz.

Zostaw komentarz:

• Floydoo
    odpowiedział(a)
    Normalnie nie wlozysz napinacza, musisz go scisnac i zabezpieczyc, a po wlozeniu musi odskoczyc, popraw mnie jezeli w tym silniku jest inaczej, moze tu cos poszlo nie tak bo dzwiek taki wlasnie jak by luzny lancuch sie nabijal.

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    odpowiedział(a)
    Silnik był rozebrany w mak nowy łańcuch jest. Nie wiem Czy coś słyszycie na filmiku ale ja ten odgłos słyszę na filmiku takie dziwne klepanie. Co to znaczy odskoczył napinacz?

Zostaw komentarz:

• Floydoo
    odpowiedział(a)
    A odskoczyl Ci napinacz lancucha rozrzadu?? (o ile wyciagales)

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    odpowiedział(a)
    Dodaję filmiki: https://youtu.be/efDz017GgRc na ciepło i na zimno https://youtu.be/56bEEJbGj4Q

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    odpowiedział(a)
    odgłosy tylko po nagrzaniu silnika myślę że głowica do wymiany klepie jak by dwa bociany się spotkały. Ale i tak nagram ten klekot może jutro.

Zostaw komentarz:

• Trąbka
    odpowiedział(a)
    sprawdź śruby na kolektorze czy masz dobrze dokręcone !

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    odpowiedział(a)
    Postaram się jak najszybciej nagrać.

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Spróbuj jakoś nagrać i wrzuć, coś uradzimy.

Zostaw komentarz:

• Adriano92
    rozpoczął temat XTZ 750 (Cykanie) w okolicy głowicy

XTZ 750 (Cykanie) w okolicy głowicy

Witam! poskładałem silnik do kupy odpaliłem pracuje fajnie ale po ok 5 min zaczyna coś dziwnie hałasować od strony wałków wydechowych, miał ktoś taki problem? docierałem zawory płytki wymieniłem, zużyte prowadnice zaworów mogą hałasować? Nie jestem w stanie tego w żaden sposób zdiagnozować. Boje się tym jeździć.
Pracuję...
X