Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Panowie wersja jest 50 kucy w poniedziałek wiozę do fachowców w Pabianicach serwis dziś wymieniłem świece i zawory wyregulowałem i dalej to samo. Coś pewnie z gaźnikiem.Koleś od którego kupiłem daje mi 200zł na serwis poszedł na ugode. Więc będzie na serwis jakaś kaska resztę dołoże. :-) zobaczymy co w serwisie powiedzą
Zobacz na początek czy filtr powietrza nie jest zapchany i zawory nie przestawione w kosmos (stukanie),
wymień świecę (i tak trzeba po kupnie).
Co do pompy paliwa to chyba paliwo musi iść zwrotem bo poto on jest, tylko czemu tamten koleś ją dołączył?
Może to jest jakaś zablokowana wersja-były takie 660tki??
skoro spisałeś umowę cywilnoprawną to wcale nie jest po fakcie.Jest coś takiego jak UKRYTE WADY. Oddajesz kolesiowi moto i mówisz że albo zwrot kasy albo naprawia usterkę.
Szczerze jechałem tylko do 100km/h bo nie było gdzie koleś dziwnie mieszkał wąskie drogi i zakręty. A jak już kupiłem to po fakcie. Teraz muszę coś z tym zrobić
Link działa, kliknij prawym i wybierz "zapisz plik jako", a potem już tylko czekać, aż się ściągnie.
Motocykl powinien iść powyżej setki bez zająknięcia, u mnie przy 120 po odkręceniu manetki czuć jak ciągnie do przodu.
Swoją drogą nie sprawdzałeś przed kupnem? Jeśli sprawdziłeś i było coś nie tak, to dlaczego kupiłeś akurat taki? Jest w czym wybierać na rynku.
Zostaw komentarz: